• Trekking door de nevelwouden van de Crocker Range
    Crocker Range National Park
  • Trekking door de nevelwouden van de Crocker Range
    Crocker Range National Park

Trekking door de nevelwouden van de Crocker Range

Crocker Range National Park

In de afgelopen jaren vooral gebruikt door wetenschappers, is deze trekking sinds eind 2012 nu ook mogelijk voor reizigers. Undiscovered kreeg de privilege om deze trekking als eerste te verkennen. Een trekking van 12 kilometer over de Minduk Sirung Trail brengt je over twee bergtoppen naar de prachtige Mahua Watervallen aan het eind van de tocht. Deze route laat je kennismaken met de nevelwouden van de Crocker Range.

Het continu vochtige klimaat in een hoger gelegen gebied zorgt voor een unieke vegetatie in dit deel van Sabah. De groei van mossen over de grond en op de bomen, tezamen met de nevel die door het woud trekt zorgt voor een mystiek karakter. Onderweg tref je veel verschillende soorten Nepenthes bekerplanten aan, bijzondere kleine vogels en unieke insecten zoals een verwant van de trilobite. De route werd tijdens de Japanse bezetting gebruikt als illegale handelsroute tussen de nabijgelegen dorpen. Onze gids die met je mee reist, kent de flora en fauna als geen ander. De geschatte duur van de trekking is tussen de 7 en 9 uur. Een fitte conditie is vereist, aangezien er geen verharde wandelpaden zijn en de klimspieren flink worden belast.

Aanbeveling
De Mahua Watervallen zijn fantastisch mooi en je verdient niets meer dan een verfrissende duik rondom de waterval. Zorg ervoor dat je vroeg vertrekt in de morgen, zodat je aan het eind van de dag nog even heerlijk de spieren kunt laten bijkomen in het koele water.