• Treinreis: langs bergtoppen en theevelden
    Hill Country
  • Treinreis: langs bergtoppen en theevelden
    Hill Country

Treinreis: langs bergtoppen en theevelden

Hill Country

Eén van de bijzondere manieren om Sri Lanka’s prachtige landschappen te ontdekken is per trein. Bijkomend voordeel is dat deze manier van vervoer ook nog eens erg goedkoop is! De meest bekende en misschien wel ‘s werelds allermooiste treinreis, gaat van Kandy naar Nuwara Eliya, en rijdt dwars door de Hill Country heen.

Neem een comfortabele houding aan in een deuropening, verwelkom een koel briesje wat net voldoende verfrissing geeft en geniet van alles wat de Hill Country zo speciaal maakt: theeplukkers op uitgestrekte groene theeplantages, heuvelachtige landschappen, watervallen en pittoreske dorpjes waar de lokale bevolking enthousiast naar je zwaait.

Tussen Ella en Badulla ligt Demodara, waar je de iconische Nine Arches Bridge kunt zien die al voor heel wat mooie portretten heeft gezorgd. De brug is vanaf Ella op loopafstand te bereiken waarbij je een mooie wandeling naast het spoor kunt maken. Als de trein de brug oversteekt lijkt het vanuit de verte op een scéne uit een film of een miniatuur treinbaan, het is in ieder geval een fantastisch gezicht.

Praktisch
Sri Lanka kent nog vier andere lijnen die allen vanaf het station Colombo Fort vertrekken en je heel het land laten doorkruisen:

• Colombo – Galle – Matara
• Colombo – Polonnaruwa – Batticalao – Trincomalee
• Colombo - Anuradhapura – Jaffna
• Colombo commuter: Negombo – Mount Laviniya – Kalutara – Puttalam – Avissawella

De treinen vertrekken dagelijks in de ochtend, middag en soms in de avond.

Net als in Nederland kun je er in de trein van Sri Lanka voor kiezen om eersteklas, tweedeklas of derdeklas te reizen. Hoewel reizen in de derde klas een fantastische ervaring is waarbij gezellige taferelen ontstaan met de lokale bevolking, raden we echter de eerste klas aan. Hierdoor ben je verzekerd van een zitplek en voorkom je dat je de hele reis moet staan.

Aanbeveling
Stap uit in Ella, waar je de volgende dag Little Adam's Peak kunt trotseren en het proces van theeproductie kunt aanschouwen in een theefabriek. Of kies voor een geweldige mountainbiketocht door Ella.