Natuur en cultuur: de hoogtepunten van Sri Lanka

Sri Lanka kent een rijke biodiversiteit met ongerepte landschappen: van tropische nevelwouden en moerasgebieden tot theeplantages en savannes. Sri Lanka is een leefgebied voor een groot aantal verschillende dieren die je tijdens een safari kunt ontmoeten, waaronder de zeldzame luipaard! Met een rondreis door Sri Lanka begeef je jezelf in regenwouden, ruige berglandschappen en tussen groen begroeide bergtoppen. Het land kent daarnaast een rijke historie met prachtig cultureel erfgoed, wat afstamt uit de tijd van de VOC en de vele burgeroorlogen waar in 2009 een eind aan kwam. Bekijk onze ervaringen en laat je inspireren voor jouw rondreis naar Sri Lanka.

Uitgelicht

sinharaja opt.jpg
Maak kennis met de 160 verschillende vogelsoorten die het woudreservaat rijk is. Samen met een ervaren gids ontdek je de meest adembenemende landschappen waarbij lianen tussen het dichtbegroeide regenwoud hangen. Bewandel de ongebaande paden in de jungle van Sri Lanka!

Uitgelicht

olifant 2 opt.jpg
Wie olifanten in het wild wilt spotten moet zeker een bezoek brengen aan het Udawalawe National Park. Het park kent honderden olifanten die zich voordoen in grote kuddes. De kans is groot dat je ineens een van deze dikhuiden achter een struik voorbij ziet komen. Geef je ogen de kost en geniet van een fantastische rit!

Uitgelicht

train nuwara eliya opt.jpg
Ontdek Sri Lanka op geheel andere wijze en maak misschien wel één van je mooiste treinreizen in je leven. Onderweg passeer je theevelden zo ver het oog reikt, doorkruis je heuvelachtige landschappen en geniet je van al het moois wat Sri Lanka te bieden heeft.

Uitgelicht

Habarana lake
Dompel jezelf onder in het leven op het platteland van Sri Lanka en maak een bijzondere tocht langs rijstvelden, kleine huisjes en de vriendelijke lokale bevolking. Een bezoek aan Hiriwaduna Village is een authentieke ervaring tijdens jouw familiereis door Sri Lanka!

Uitgelicht

_mg_0090 opt.jpg
Een pure ervaring voor de echte vogel- en natuurliefhebber! Het park telt maar liefst 200 verschillende vogelsoorten en wordt minder vaak bezocht dan andere natuurreservaten in het land. Bundala National Park mag je zeker niet aan je voorbij laten gaan tijdens je rondreis door Sri Lanka.

Uitgelicht

negombo lagoon muthurajawela marsh opt.jpg
Word omgeven door mangroves en uitgestrekte draslanden tijdens een ontspannen boottocht in Sri Lanka’s grootste moerasgebied. Waar apen en varanen je groeten en Indische brilcobra’s elke beweging in de gaten houden.

Uitgelicht

anuradhapura opt.jpg
Paleizen, koningssteden, tempels en een leeuwenrots; een bezoek aan de culturele driehoek mag eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw rondreis in Sri Lanka! Laat je betoveren door archeologisch pracht en praal en vergaap je aan bijzondere fresco’s.

Uitgelicht

1. luipaard opt.jpg
Samen met een ervaren gids stap je in een Jeep en start een spannende zoektocht waarbij je op zoek gaat naar de bijzondere luipaarden en lippenberen! Laat je betoveren door diverse landschappen en geniet in alle rust van ongerepte natuur en de aanwezigheid van apen, varanen, krokodillen en olifanten.

Uitgelicht

bodhi tree opt.jpg
De heilige Jaya Sri Maha Bodhi boom werd 2000 jaar geleden vanuit India meegenomen en geplant in Anuradhapura. Tot vandaag de dag brengen veel toegewijden offers en wordt het boeddhisme geëerd. Een bijzondere locatie om te bezoeken.

Uitgelicht

vismarkt negombo 3 opt.jpg
Honderden vissen worden na de nachtvangst gedroogd, gepekeld en uitgestald op het strand. Er hangt een zilte en doordringende vislucht waar je bijna niet om heen kan. Dit bijzondere proces moet je zien!

Uitgelicht

60 day kandy perehara - 001044 opt.jpg
Kandy heeft de ideale combinatie van cultuur, natuur en tradities. Vanwege de veelzijdigheid kun je er allerlei kanten op; van theeplantages en trekkings tot aan het bezoeken van eeuwenoude tempels. Allen liggen binnen handbereik!

Uitgelicht

nallur kandaswamy opt.jpg
Met een bezoek aan Jaffna maak je een reis door het verleden en voel je de wrede strijd die hier heeft plaatsgevonden. Dat dit schiereiland aan de wederopbouw werkt blijkt wel uit de restauraties van veel koloniaal erfgoed. Indrukwekkende stoepa’s en tempels maken een bezoek aan Jaffna meer dan waard.

Uitgelicht

kelani valley forest reserve 640.jpg
De Kelani River die dwars door Kitulgala stroomt staat voornamelijk bekend om het prachtige decor wat voor een groot deel bestaat uit uit fraaie groene natuur, ruige rotsen, watervallen en bijzondere vogels. Het weelderige regenwoud leent zich uitstekend om doorheen te hiken. Ga op zoek naar reptielen en zoek wat verkoeling bij een waterval!

Uitgelicht

olifant opt.jpg
Nergens anders in Sri Lanka kun je ‘’The Gathering’’ aanschouwen. Een uniek natuurfenomeen waar honderden olifanten samenkomen om te eten. Bewonder olifanten en meer wildleven in het Minneriya National Park.

Uitgelicht

mirissa cinnamon air 640 opt.jpg
Met een boot vaar je vanuit de haven van Mirissa de Indische Oceaan op en ga je op zoek naar walvissen en dolfijnen. De aanwezige naturalist legt je haarfijn alles over deze giganten uit. Met een beetje geluk spot je ook zeeschildpadden en vliegende vissen.