De avontuurlijke hoogtepunten van Sri Lanka

Sri Lanka biedt tal van mogelijkheden voor de reiziger met een actief en avontuurlijk karakter. Beklim bergtoppen die hoog boven de mist- en wolkenvelden uitsteken of maak een trekking door ongerepte regenwouden. Ook voor avontuur op het water is Sri Lanka een uitstekende bestemming. Waag je aan canyoning tussen diepe kloven en daal af van hoge rotswanden, of laat je meevoeren met een snel stromende rivier en geef je adrenaline een boost tijdens het raften. Onderstaande locaties en ervaringen zijn ter inspiratie voor je eigen rondreis op maat.

Uitgelicht

adam's peak opt.jpg
Samen met andere pelgrims bewandel je de bijna 6.000 treden van de heilige Adam’s Peak. Eenmaal aangekomen op de top van de berg word je beloond door een magische zonsopgang en magnifieke vergezichten. Zonder twijfel één van de meest bijzondere ervaringen in Sri Lanka.

Uitgelicht

canyoning 2 opt.jpg
Laat je meevoeren met de stroming van de Kelani rivier, trotseer onderweg hoge rotsen, glijd over nauwe waterbanen en maak diepe sprongen in heldere natuurbaden. Naast de nodige spanning en sensatie, vergeet vooral niet ook te genieten van de ongerepte groene omgeving!

Uitgelicht

tea plukers - 000909 opt.jpg
Het pittoreske bergdorpje Ella biedt een legio verschillende activiteiten. Van hiken door uitgestrekte theeplantages tot aan bergbeklimmingen en ziplinen. Ella heeft het allemaal! Ontdek deze groene parel tijdens jouw rondreis door Sri Lanka.

Uitgelicht

uitzicht - horton plains national park 1 opt.jpg
Omgeven door groene vegetatie, tropische nevelwouden en een rijke diversiteit aan flora en fauna; maak kennis met Horton Plains National Park. Deze trekking brengt je langs fascinerende hoogtepunten naar het einde van de wereld.

Uitgelicht

belihul opt.jpg
Ontsnap naar het pittoreske Belihul Oya en word één met de natuur. In alle rust kun je genieten van de diverse flora en fauna die Sri Lanka rijk is met enkel het geluid van de natuur en kabbelende rivieren op de achtergrond.

Uitgelicht

view knuckles opt.jpg
Doorkruis de groene theeplantages en tropische nevelwouden van Knuckles Mountain Range. Tijdens deze trekking is het alleen maar genieten van unieke flora en fauna, laat je overweldigen door mysterieuze, mistige bergtoppen en adem de pure berglucht in!

Uitgelicht

mountainbiken 640 opt.jpg
Wijk af van de gebaande paden en ontdek de parels van Ella per mountainbike. Een actieve fietstocht door het charmante dorpsstadje in combinatie met een schitterend landschap is een ervaring die je nog lang zal bijblijven.

Uitgelicht

raften 2 opt.jpg
Laat je meevoeren met de woeste stroming van de Kelani rivier, dwars door het tropische regenwoud heen! Voel je hart sneller kloppen terwijl je je peddel stevig vasthoudt en obstakels uit de weg gaat. Spanning en sensatie tijdens jouw rondreis door Sri Lanka!