• Snorkelen met schildpadden en rifhaaien bij idyllisch Pigeon Island
    Pigeon Island
  • Snorkelen met schildpadden en rifhaaien bij idyllisch Pigeon Island
    Pigeon Island

Snorkelen met schildpadden en rifhaaien bij idyllisch Pigeon Island

Pigeon Island

Kristalhelder water, kleurrijk marineleven, witte koraalstranden en een rijke onderwaterwereld maken van Pigeon Island National Park een idyllisch eiland. En dat op slechts 1 kilometer van de kust van Nilaveli Beach, Trincomalee.

Het eiland komt steeds meer in zicht; groene bomen wuiven je tegemoet, witte koraalstranden verblinden nog net niet je ogen en groen begroeide rotsformaties komen dichterbij. Je bent aangekomen op een prachtig eiland!

Pigeon Island is een echte aanrader voor jouw rondreis door Sri Lanka. Het eiland is een fijn rustpunt waar je kunt genieten van een mooi uitzicht over zee, wandelingen over rotspaden en kraakhelder water. Snorkelen is hier een leuke manier om kennis te maken met Sri Lanka’s onderwaterwereld. Bewonder het diverse marineleven wat verrijkt wordt door meer dan 300 soorten kleurrijke exotische vissen en waar verschillende soorten zeeschildpadden voor je langs zwemmen. Zwartpunthaaien van kleine formaten doen zich regelmatig voor, waarbij de kans op een ontmoeting van dichtbij wel erg groot wordt! Het eiland is tevens het broedgebied van de blauwe rotsduif, een inheems bedreigde vogel die binnen de rotsten van het eiland leeft.

Sri Lanka kent twee Marine National Parks, waarvan Pigeon Island er één is. Sinds de tsunami, die in 2004 grote delen van het land heeft verwoest, is er veel koraal afgestorven of verloren gegaan. Voordat het eiland een beschermd gebied werd, is het toerisme een lange tijd ongecontroleerd geweest, wat bijdroeg aan een negatieve impact op het koraal.

Aanbeveling
Zorg er voor dat je Pigeon Island vroeg in de ochtend bezoekt, zo ben je een van de eerste en is het er nog redelijk rustig. Vergeet daarnaast niet om waterschoenen mee te nemen; tussen het zand ligt koraal en in de zee liggen rotsen.

Tijdens je rondreis door Sri Lanka kun je meerdere strandbestemmingen met elkaar combineren. De ongerepte stranden van Uppuveli Beach en Nilaveli Beach mogen zeker niet ontbreken. Uitgestrekte gouden zandstranden, tropische vegetatie en de aanwezigheid van de lokale bevolking zijn kenmerkend voor deze idyllische, minder drukbezochte stranden.