• Siquijor: Comfortabel duiken over uitgestrekte koraaltuinen
    Siquijor
  • Siquijor: Comfortabel duiken over uitgestrekte koraaltuinen
    Siquijor

Siquijor: Comfortabel duiken over uitgestrekte koraaltuinen

Siquijor

Siquijor staat bekend voor de uitgestrekte witte zandstranden, de traditionele Bolo Bolo healers, watervallen en een prachtig berglandschap. Maar voor de actieve reiziger die ook onder water op verkenning uit wil, zal op Siquijor voldoening weten te vinden. In totaal kent Siquijor meer dan 20 verschillende duikstekken, waarvan de Tubod Marine Sanctuary het bekendst is.

Dit beschermde rif ten zuiden van het eiland strekt zich uit over 7 hectare kleurrijke koraaltuinen, zeegrasbedden en zandgebieden. Het mooie van Tubod Marine Sanctuary is toch wel het totaalplaatje die je bij elke duik hebt. De koraaltuinen zijn enorm kleurrijk en het water is vaak erg helder, waardoor je prachtige uitzichten hebt. De afwisseling met het unieke leven op de zandbodems en in de zeegrasbedden maken het compleet. Ga op zoek naar de doktersvissen, blauw gestreepte alen en de veelvoud aan naaktslakken die hier te vinden zijn. Soms word je vergezeld door een enorme karetschildpad. Het Tubod Marine Sanctuary is gelegen in de wateren voor het Coco Grove Beach Resort en is gemakkelijk vanaf het strand te bereiken. Het Coco Grove Beach Resort is het beste resort van Siquijor en heeft tevens een goede duikschool. Duiktrips naar het wereldberoemde Apo Island worden meerdere keren per week georganiseerd afhankelijk van de weersomstandigheden.

Onze favoriete duikstek
Siquijor kent prachtige duikstekken die gemakkelijk te bereiken zijn, een eerste introductie is dan ook goed mogelijk in de rustige wateren van het Tubod Marine Sanctuary. Toch springt Apo Island er wel bovenuit. Met de mogelijkheid om te duiken bij Apo Island biedt Siquijor zeker een meerwaarde om als duiker te kiezen voor een verblijf op Siquijor. Een dagtrip naar Apo Island is geweldig. Genieten op een comfortabele bangka-boot in de zon tijdens de heen- en terugreis en twee comfortabele duiken bij een wereldberoemde duikstek bieden een dag die je zeker bij zal blijven.

Duikseizoen
De wateren rondom Siquijor zijn vrij kalm, duiken bij de duikstekken die dicht bij de kust zijn gelegen is dus altijd mogelijk. Het zicht varieert gemiddeld tussen de 15 en 25 meter en watertemperaturen komen het gehele jaar niet onder de 28°C uit. Bij onrustig weer worden duiktrips naar Apo Island soms uitgesteld vanwege hoge golven.

Duiken bij Siquijor
Bekend om: Macroduiken
Soort duiken: kantduiken, rifduiken, stromingsduiken en nachtduiken
Zicht: Tussen de 15 en 25 meter
Level: Beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: 23
Toegankelijk vanaf: Tubod Marine Sanctuary is toegankelijk vanaf het strand, Apo Island is gelegen op 90 minuten varen.