Volg ons

Riviersafari: op zoek naar de neusapen van Sukau

Sukau

De langste rivier in Sabah is indrukwekkend qua lengte, maar vooral vanwege de rijke biodiversiteit en is een hoogtepunt in elke reis naar Borneo. Aan de rivieroevers van de Kinabatangan Rivier komen onder meer makaken, zoetwater krokodillen, dwergolifanten, orang-oetans, en het meest befaamd, de neusaap met zijn unieke kleuren en grote neus voor. Laat in de middag is de beste tijd om de bijzondere apen te bekijken wanneer ze langs de rivier van boom tot boom springen.

Daarnaast is er een uitbundige hoeveelheid aan vogelsoorten, waaronder de prachtige neushoornvogel en de ijsvogel. De rivier cruise is een geweldige ervaring! In een kleine boot navigeer je door de vredige binnenwateren van het regenwoud en aftakkingen van de rivier vergezelt door exotische geluiden op de achtergrond. Daarnaast heb je vanaf Bukit Belanda, een heuvel bij het dorp Bilit, een aantrekkelijk uitzicht over Sungai Kinabatangan.

Aanbeveling

Het resort wat Undiscovered aanbiedt voor een verblijf tijdens de riviersafari’s is ver van Sukau af gelegen, waardoor je het dichtst bij het woud zit waar alle fauna te vinden is. Dagelijks worden neushoornvogels in en om het resort gespot, en soms komen zelfs de olifanten even polshoogte nemen.

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen:

Classic Borneo20-daagse individuele rondreis Borneo
v.a. € 3150
Close Encounters of Borneo18-daagse individuele rondreis Borneo
v.a. € 3395
Lankayan & Mataking16-daagse individuele duikrondreis Borneo
v.a. € 3950
Lovers Retreat16-daagse huwelijksreis Borneo
v.a. € 2995
Sabah Experience13-daagse individuele rondreis Sabah
v.a. € 3395