• Riviersafari: op zoek naar de neusapen van Sukau
    Sukau
  • Riviersafari: op zoek naar de neusapen van Sukau
    Sukau

Riviersafari: op zoek naar de neusapen van Sukau

Sukau

De langste rivier in Sabah is indrukwekkend qua lengte, maar vooral vanwege de rijke biodiversiteit en is een hoogtepunt in elke reis naar Borneo. Aan de rivieroevers van de Kinabatangan Rivier komen onder meer makaken, zoetwater krokodillen, dwergolifanten, orang-oetans, en het meest befaamd, de neusaap met zijn unieke kleuren en grote neus voor. Laat in de middag is de beste tijd om de bijzondere apen te bekijken wanneer ze langs de rivier van boom tot boom springen.

Daarnaast is er een uitbundige hoeveelheid aan vogelsoorten, waaronder de prachtige neushoornvogel en de ijsvogel. De rivier cruise is een geweldige ervaring! In een kleine boot navigeer je door de vredige binnenwateren van het regenwoud en aftakkingen van de rivier vergezelt door exotische geluiden op de achtergrond. Daarnaast heb je vanaf Bukit Belanda, een heuvel bij het dorp Bilit, een aantrekkelijk uitzicht over Sungai Kinabatangan.

Aanbeveling
Het resort wat Undiscovered aanbiedt voor een verblijf tijdens de riviersafari’s is ver van Sukau af gelegen, waardoor je het dichtst bij het woud zit waar alle fauna te vinden is. Dagelijks worden neushoornvogels in en om het resort gespot, en soms komen zelfs de olifanten even polshoogte nemen.