• Riviercruise over de Tsiribihina
    Tsiribihina River
  • Riviercruise over de Tsiribihina
    Tsiribihina River

Riviercruise over de Tsiribihina

Tsiribihina River

Een cruise biedt de mogelijkheid om een deel van Madagascar te zien waar het leven wordt beheerst door de rivier en dat in een tempo in harmonie met het lokale levensritme. Een boottocht over de Tsiribihina rivier in het westen van Madagascar is een primitieve, maar ontspannende beleving vol avontuur!

Terwijl je voor drie dagen over de kronkelende Tsiribihina rivier dobbert, kun je genieten van een prachtig gevarieerd en wild landschap van weidse vlaktes, imponerende kloven met rode kliffen, rijstvelden en baobab bomen. Lemuren springen van boom tot boom, kameleons wachten geduldig op insecten en krokodillen zonnen op de zandbanken. Aanschouw authentieke Sakalava dorpjes waar kinderen langs de oever spelen, vrouwen de was doen in de rivier en mannen trachten hun geladen zebukarren de rivier over te steken. Laat je gedachten dwalen bij het kampvuur en slaap onder heldere sterrenhemels aan de oevers. Elke dag maak je enkele stops om de omgeving te verkennen. De cruise kan met een pirogue of een comfortabelere motorboot, ook wel chaland genoemd, worden gemaakt en voert van Masiakampy tot aan Belo sur Tsiribihina. Als je op zoek bent naar wat anders en van de gebaande paden af wil, dan is deze riviercruise een geweldige toevoeging aan een reis door Madagascar.

Aanbeveling
Een cruise over de Tsiribihina rivier is bijzonder, maar moet niet lichtzinnig opgevat worden. Je bent weg van moderne gemakken van de maatschappij. Geen elektriciteit, schoon water of sanitaire voorzieningen. De overnachtingen zijn primitief waarbij je overnacht in tenten aan de rivieroevers. Dit alles maakt juist de beleving onvergetelijk en zorgt voor verhalen die je nog vaak zult navertellen.