• Pure schoonheid boven en onder water
    Pulau Mabul
  • Pure schoonheid boven en onder water
    Pulau Mabul

Pure schoonheid boven en onder water

Pulau Mabul

Pulau Mabul is een buitengewoon mooi eiland met witte zandstrandjes, wuivende palmbomen, een vriendelijk lokaal dorpje en een fantastische onderwaterwereld. Gelegen in het Semporna Archipel is het eiland wereldberoemd voor macroduiken bij Pulau Mabul en het spectaculaire duiken bij Pulau Sipadan.

Ook voor niet-duikers biedt Pulau Mabul mogelijkheden. Naast het genieten op een van de strandjes, kun je uitstekend snorkelen rondom het eiland of met een dagtrip mee naar het nabijgelegen Pulau Sipadan. Op het eiland zelf bevindt zich ook een vissersdorp, volledig gebouwd op palen in het water. Een wandeling door het dorp brengt je al snel dichtbij de lokale bewoners. Zoek aan het eind van dag een stukje strand op en zie de zon ondergaan aan de horizon, met op de voorgrond de woonboten van de lokale Bajau mensen. Op het eiland zijn verschillende resorts te vinden van uiteenlopende kwaliteit, informeer bij een van onze reisspecialisten naar onze ervaringen op Pulau Mabul.

Aanbeveling
De waterbungalows van het Sipadan Mabul Resort zijn een geweldige mogelijkheid voor een exclusief verblijf tijdens je reis in Borneo. Gebouwd in traditionele bouwstijl zijn ze een lust voor het oog. Vanaf de veranda van je waterbungalow zie je tientallen zeesterren en kleine vissen onder je bungalow door zwemmen.