• Puerto Galera: Enorme diversiteit in macroleven
    Puerto Galera
  • Puerto Galera: Enorme diversiteit in macroleven
    Puerto Galera

Puerto Galera: Enorme diversiteit in macroleven

Puerto Galera

Puerto Galera is gevestigd in 1572 en is daarmee een van de oudste Spaanse nederzettingen in de Filipijnse geschiedenis. Gelegen aan de Verde Island passage zijn lichte zeestromen tussen de eilanden de basis voor een enorme biodiversiteit aan onderwaterleven. Meer dan 30 verschillende duikstekken binnen een half uur varen bieden je elke dag nieuwe en verrassende plaatjes van vooral bijzonder macroleven in kleurrijke koraaltuinen.

De beste duiklocaties vind je bij Verde Island, waar je lichte tot uitdagende stromingsduiken kunt houden langs de koraalmuren van het eiland. De duiklocaties bij Sabang Beach zijn ook verrassend divers wat betreft zachte en harde koralen, met o.a. mandarijnvissen, spookfluitvissen, meer dan 150 soorten naaktslakken, verschillende soorten hengelaarsvissen en dwergzeepaardjes als vaste bewoners. Ook vind je hier enkele kleine Japanse wrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Puerto Galera is daarnaast door de rustige wateren een bijzonder goede locatie om te leren duiken in de Filipijnen.

Onze favoriete duikstek
Alhoewel Puerto Galera ontzettend veel bijzondere duikstekken biedt, is de “Drop Off” bij Verde Island is onze favoriet voor onderwaterleven. Je kunt hier dagelijks duiken en elke dag iets anders zien. Het rif is echt ongelooflijk rijk en divers en de combinatie met driftduiken maakt deze locatie voor ons een perfecte stek om de dag door te brengen. De M/V Alma Jane is een bijzonder leuk wrak voor een rustige duik in de namiddag. Voor de echte thrillseekers is er de “Washing Machine”, een duikstek die bij eb zonder twijfel voor een gezonde adrenalinekick zal zorgen.

Duikseizoen
Puerto Galera is een van de best bezochte duiklocaties in de Filipijnen. Mede doordat het op slechts drie uur reizen is van Manila, maar ook omdat je er jaarrond goed kunt duiken. Perfecte duikcondities tref je van april tot september, wanneer de zee rond de 30°C is en het zicht tussen de 20 en 30 meter. Gedurende de wintermaanden december tot maart daalt de temperatuur iets naar 27°C en zicht gemiddeld van 10 tot 20 meter. Alhoewel het in deze maanden boven water beter weer is door de minimale kans op tropische depressies.

Duiken bij Puerto Galera
Bekend om: macrobiodiversiteit, wrakduiken
Soort duiken: rifduiken, stromingsduiken, nachtduiken, wrakduiken
Zicht: Tussen de 10 en 25 meter
Level: Beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: Ongeveer 30 duikstekken binnen een uur varen
Toegankelijk vanaf: per boot vanaf Puerto Galera