• Op zoek naar de zeekoeien van Busuanga
    Busuanga
  • Op zoek naar de zeekoeien van Busuanga
    Busuanga

Op zoek naar de zeekoeien van Busuanga

Busuanga

Een van onze favoriete bestemmingen in de Filipijnen is Dimakya Island. Een klein eilandje ten noorden van Busuanga met daarop het gastvriendelijke Club Paradise Resort. Naast de absolute schoonheid van de omgeving, is het eiland een ware parel omringd door een 700 meter zonovergoten zandstrand.

Het eiland is een broedplaats voor schildpadden en het huisrif van het eiland biedt een weelde aan biodiversiteit. Een van de unieke ontmoetingen die deze regio biedt, zijn de zeekoeien (dugongs). De zeekoe is helaas een van ’s werelds meest bedreigde diersoorten, maar wordt in deze regio goed beschermd. De wateren rondom Dimakya Island tellen ongeveer 20 zeekoeien. Een ontmoeting met een zeekoe, vanaf het oppervlak of tijdens het duiken, laat je adem even stokken van verwondering. Per boot ga je op zoek naar de zeekoeien, die vooral boven zeegrasbedden te vinden zijn en naar het wateroppervlak komen om te ademen. Zodra er een zeekoe wordt gespot, laat je jezelf stilletjes het water in glijden om een volledig beeld op te vangen van deze zeldzame dieren. De zeekoeien zijn erg schuw van aard, maar soms ook erg nieuwsgierig. Als je er een tegenkomt en van dichtbij kunt bewonderen, heb je zeker geluk. Maar de zoektocht alleen al is erg bijzonder! Vanaf Dimakya Island kun je verschillende uitstapjes maken naar nabijgelegen riffen en eilanden, maar je kunt ook erg goed wrakduiken in deze regio.

Aanbeveling
Ga tijdens je reis in de Filipijnen een aantal dagen duiken met de vriendelijke divemasters van het Dugong Dive Center op Dimakya Island. De riffen om het eiland en omringende eilanden zijn echt ontzettend divers. Daarnaast zijn er diverse scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog gelegen in de omgeving die allemaal per boot te bereiken zijn.

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen: