• Op zoek naar de geheimen van Danum Valley
    Danum Valley
  • Op zoek naar de geheimen van Danum Valley
    Danum Valley

Op zoek naar de geheimen van Danum Valley

Danum Valley

Danum Valley is een prachtig beschermd natuurgebied dat zich met een geïsoleerde ligging onderscheidt in een bijzonder rijke biodiversiteit. Dit pareltje van ongerepte regenwoud met unieke flora en fauna ligt ten westen van Lahad Datu en geeft je een exclusieve jungle ervaring. In Danum Valley leven onder andere gibbons, neusapen, orang-oetans, dwergolifanten en de zeer zeldzame nevelpanter en Sumatraanse neushoorn. Ook zijn hier verscheidene amfibieën en velen vlinders te vinden.

In de vallei kun je onder begeleiding van ervaren gidsen geweldige trekkingen door het regenwoud maken langs spectaculaire watervallen, over hangbruggen en natuurlijke zwembaden. Het is mogelijk om op verschillende plekken naar het dak van het regenwoud te gaan voor uitmuntende uitzichten met aan de horizon dramatische bergen. Vooral in de ochtend als de zon opkomt, is het zicht met de nevel bewonderenswaardig. Bovenin de boomtoppen bevinden zich vele soorten vogels waaronder neushoornvogels en pitta’s. In de avond heb je de kans om met nachtexcursies andere wilde dieren te spotten die zich overdag moeilijk laten zien.

Aanbeveling
Als de zon onder gaat, leeft het wild in het regenwoud op en heb je een grotere kans dieren te spotten. Daarom is een nachtexcursie in Danum Valley zeker aan te raden en zo een bijzondere ervaring toe te voegen aan je reis in Borneo.