• Op zoek naar de fossa en maki's in Kirindy Reserve
    Kirindy Reserve
  • Op zoek naar de fossa en maki's in Kirindy Reserve
    Kirindy Reserve

Op zoek naar de fossa en maki's in Kirindy Reserve

Kirindy Reserve

Het Kirindy Reserve is een klein reservaat in het westen van Madagascar dat een van de laatst overgebleven droge loofbossen beschermd. Onder de ongewone flora zijn twee baobabsoorten die enorme afmetingen kunnen bereiken. Een overvloed aan endemisch wildleven, waaronder enkele zeldzame zoogdieren, maakt dit reservaat een bezoek meer dan waard!

Het Kirindy Reserve is een van de weinige plekken waar je het grootste roofdier van het Rode Eiland tegen kunt komen, de katachtige fossa. Deze unieke fretkat is het beste te spotten tussen september en december. Daarnaast vormt het reservaat de leefomgeving van de huppelende reuzenrat. Er zijn ook verschillende soorten lemuren zoals de zwartkopmaki en de Verreaux sifaka, knaagdieren, mangoesten en reptielen waaronder de platstaartschildpad te vinden in dit droge bos.

Aanbeveling
Het Kirindy Reserve is een van de beste plekken in Madagascar voor een nachtwandeling omdat het wemelt van de fauna en waar je, in tegenstelling tot andere nationale parken, rechtstreeks het reservaat ingaat. Maak een nachtsafari op zoek naar lemuren die actief zijn in het donker, zoals de vetstaartkatmaki, vorkstreepmaki, roodstaartwezelmaki en de dwergmuismaki. Een erg leuke ervaring in je reis door Madagascar!