Volg ons

Op zoek naar bijzondere lemuren in Ranomafana National Park

Ranomafana National Park

In het oostelijke deel van de hooglanden ligt het indrukwekkende regenwoud van Ranomafana National Park, erkend als UNESCO Werelderfgoed. De schatrijke biodiversiteit vormt een hoogtepunt in een reis door Madagascar! Genesteld tussen bergachtige groene heuvels is het park een van de meest toegankelijke plekken om de weelde van het regenwoud te ontdekken. Loop langs enorme bomen turend naar unieke planten en dieren, voel de frisse en koele lucht en hoor de geluiden van het regenwoud, rivieren en watervallen.

Ranomafana, dat in het Malagassisch ‘warm water’ betekent, is in 1991 een nationaal park geworden ter bescherming van de zeldzame gouden halfmaki en breedsnuithalfmaki. Ze maken deel uit van het groot aantal soorten lemuren die er leven zoals de zwartwitte vari, roodbuikmaki, roodkopmaki, kleintandwezelmaki en wolmaki. Verder zijn er verschillende reptielen en amfibieën zoals kleurrijke kameleons en de gecamoufleerde bladstaartgekko te zien. Ranomafana National Park is tevens met tientallen endemische soorten vogels een mekka voor vogelbewonderaars. Een weelde van orchideeën, boomvarens, palmen, lianen, mossen en reusachtige bamboe accentueert de schitterende omgeving. Maak prachtige wandelingen diep in het dichtbegroeide regenwoud!

Aanbeveling

Door de goede toegankelijkheid en begaanbare paden kan het Ranomafana National Park relatief druk zijn, voornamelijk op de korte wandelingen. Daarom is het verstandig om op tijd in de ochtend er op uit te trekken. Als er een lemuur wordt gespot, heb je het moment van oogcontact uitwisselen nog voor jezelf.

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen:

Classic Madagascar14-daagse individuele rondreis Madagascar
v.a. € 1995
Crossing the Red Island26-daagse individuele rondreis Madagascar
v.a. € 4495
Frontiers of Nature16-daagse individuele duikrondreis Madagascar
v.a. € 2855
Green East Hideaway19-daagse huwelijksreis Madagascar
v.a. € 2945
Highland Explorer19-daagse individuele rondreis Madagascar
v.a. € 2695
Madagascar Experience20-daagse individuele rondreis Madagascar
v.a. € 3885