• Op bootsafari in het Muthurajawela moeras
    Negombo
  • Op bootsafari in het Muthurajawela moeras
    Negombo

Op bootsafari in het Muthurajawela moeras

Negombo

Gelegen in de badplaats Negombo, 40 kilometer ten noorden van de commerciële hoofdstad Colombo, bevindt zich een ongerept natuurjuweeltje wat een echte toevoeging is aan jouw rondreis door Sri Lanka.

Geniet van Sri Lanka’s pracht en praal tijdens een ontspannen boottocht. Maak kennis met een uniek, divers ecosysteem in Sri Lanka’s grootste moerasgebied; het Muthurajawela moeras, ook wel het ‘’Moeras van Royal Treasure’’.

Bij vloed wordt het moeras overspoeld met zout water uit de oceaan. Het zoute water mengt zich met het zoete water uit het moeras, waardoor er brak water ontstaat. Tijdens eb blijft er een laagje water achter wat voor een vruchtbaar gebied zorgt.

Met een biodiversiteit aan wildleven, verspreid over maar liefst 6.000 hectare, kan de echte natuurliefhebber zijn geluk niet op. Omgeven door graslanden en tropische vegetatie vaar je langs de mangrovebossen. Ga op zoek naar varanen, die zich tussen de planten verschuilen. Spot de waterleguanen en krokodillen in het water of hoor de Indische brilcobra’s ratelen. Vergeet niet af en toe naar boven te kijken; in het Muthurajawela moeras leven bijna 100 verschillende vogelsoorten, zoals de kraanvogel, aalschover en de verschillende soorten ijsvogels.

Aanbeveling
Heb je tijdens je rondreis meer tijd in Negombo, bezoek dan ook de historische en culturele bezienswaardigheden die de badplaats rijk is. Bezichtig het ‘’Dutch Fort’’ of bewonder de tempels. Ook leuk is een bezoek aan de dagelijkse vismarkt, waar je kunt zien hoe vis aan land wordt gebracht en verhandeld wordt.