• Oog in oog met grote scholen hamerhaaien
    Pulau Layang Layang
  • Oog in oog met grote scholen hamerhaaien
    Pulau Layang Layang

Oog in oog met grote scholen hamerhaaien

Pulau Layang Layang

Gelegen op 300 kilometer ten noordwesten van Kota Kinabalu in het hart van de Zuid-Chinese Zee ligt duikersmekka Layang Layang. Layang Layang is een atol en rijst vanuit 2000 meter diepte en komt nauwelijks boven de oppervlakte. Door de afgelegen locatie van het atol is de onderwaterwereld volledig geïsoleerd van menselijke invloeden en maakt het duiken ronduit spectaculair.

De grootste attractie van duiken bij Layang Layang zijn de scholen hamerhaaien die naar deze wateren trekken om zich voort te planten. De combinatie van diepe omliggende wateren en enorme koraalwanden maakt Layang Layang een perfecte leefomgeving voor deze zeldzame haaiensoort en andere pelagische soorten. Ook worden dolfijnen en schildpadden regelmatig gespot. Layang Layang bestaat uit 13 verschillende riffen, begroeid met de mooiste harde en zachte koralen, waaronder een groot woud van gorgonian koralen. De riffen kennen ook een rijkdom aan kleine vissoorten en tref je er vaak grote scholen makrelen. Een verademing is het uitstekende zicht onder water, dat kan oplopen tot maar liefst 60 meter. Tijdens je reis verblijf je in Avillion Layang Layang, het enige resort van dit kunstmatige eiland.

Duikseizoen Layang Layang is elk jaar alleen geopend van maart tot en met augustus. Duiken in deze maanden is uitstekend, met over het algemeen de beste duikcondities in maart, april en mei.

Duiken bij Layang Layang
Bekend om: Hamerhaaien, diversiteit
Soort duiken: wandduiken, rifduiken
Zicht: Tussen de 30 en 60 meter
Level: Gemiddeld tot gevorderd
Aantal duikstekken: 19
Bereikbaarheid: per vliegtuig vanaf Kota Kinabalu