• Oog in oog met de berggorilla
    Bwindi Impenetrable National Park
  • Oog in oog met de berggorilla
    Bwindi Impenetrable National Park

Oog in oog met de berggorilla

Bwindi Impenetrable National Park

Het beroemde Bwindi Impenetrable National Park ligt in het zuidwesten van Oeganda en behoort met zijn unieke flora en fauna tot het UNESCO Werelderfgoed. Dit park met ruig gebergte, valleien, mistig en dicht regenwoud herbergt de helft van de overgebleven berggorilla's op de wereld. De berggorilla's zijn een van de meest bedreigde primaten ter wereld, maar de populatie is gelukkig weer aan het groeien.

Van alle parken in Oeganda komen in Bwindi de meeste soorten zoogdieren voor, waaronder de l’Hoëstmeerkat, Afrikaanse goudkat, duiker en reuzenboszwijn. Alleen zijn de dieren relatief lastig te spotten door het dichte gebladerte. Ook is er een indrukwekkende variatie aan inheemse vogels, zoals de Grauers breedbek. Een gorilla trekking is een ontzettend bijzondere beleving en een van de opwindendste ontmoetingen met wildleven die je in Afrika kunt meemaken. Afhankelijk van waar de gorilla's zich bevinden, is het lopen door het weelderige regenwoud met mossen, varens en lianen al een heel avontuur. De kans is groot dat je van het pad afbaant en langs hellingen moet klimmen, maar de inspanning is absoluut de moeite waard! Het moment dat je de groep gorilla's hebt gevonden en de grote zilverrug dichterbij komt om de omgeving te scannen, gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen. Voor een uur kun je het gedrag van deze vredige dieren observeren, bekijken hoe ze spelen, eten en onderling communiceren, terwijl ze hun dagelijkse routine voortzetten. Naast de gorilla trekking zijn er verschillende belonende wandelingen in het regenwoud langs watervallen en rivieren die kunnen worden ondernomen, of maak een ontdekkingstocht per mountainbike. Ook zijn er interessante culturele bezoeken mogelijk aan de Batwa stam, lokale markt, scholen en het platteland om een indruk te krijgen van het dagelijkse leven.

Aanbeveling
Oeganda is een bestemming waar je met je bezoek een bijdrage kunt leveren aan het levensonderhoud van de lokale mensen. Undiscovered heeft een project waarbij je daadwerkelijk een rol van betekenis kunt spelen. Op een klein stukje rijden van Buhoma staat een kleine basisschool waarbij ondersteuning in de vorm van eten, uniformen, stoelen en banken, potloden en papier en dergelijke al een groot verschil maakt. Een hoopvolle toekomst voor de kinderen. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.