• Ontmoet walvishaaien van dichtbij
    Donsol
  • Ontmoet walvishaaien van dichtbij
    Donsol

Ontmoet walvishaaien van dichtbij

Donsol

De grootsheid van de enorme walvishaai is moeilijk te bevatten tot het moment dat je er in het water naast zwemt. Voorafgaand dit enerverend tafereel turen spotters op de boot over het wateroppervlak en worden ze razend enthousiast als ze eenmaal een walvishaai zien zwemmen. ‘Butanding, Butanding!!’ Het signaal dat er een onvergetelijk avontuur op je staat te wachten.

Heel nauwkeurig wordt de bangka in de richting van de walvishaai genavigeerd. Als je snorkelgids eenmaal het OK-teken geeft, duik je in het water. In een mum van tijd neemt een gevoel van verwondering de overhand om zo dichtbij de grootste vis ter wereld te zijn. Een beeld dat voor altijd op je netvlies gegrift zal zijn! De ongevaarlijke walvishaai, ook wel de ‘Gentle Giant’ genoemd, kan tot een lengte van 16 meter groeien en voedt zichzelf met plankton en krill. Jammer genoeg is er een serieuze dreiging van het uitsterven van de walvishaai. Daarom worden er strenge regels gehanteerd voor het snorkelen met walvishaaien. Naast dat ze goed worden beschermd in Donsol is de aanvoer van een grote hoeveelheid plankton vanuit de Donsol rivier een andere reden voor het veelvuldig voorkomen van walvishaaien in de regio. Wat de beleving buitengewoon uniek maakt, is dat je de walvishaaien bij Donsol in hun oorspronkelijke leefomgeving aantreft. Ze zijn er te vinden van de maanden december t/m mei en van maart t/m mei heb je de beste kans om ze te zien.

Aanbeveling
In een Filipijnen reis is een bezoek aan Donsol prima te combineren met andere bezienswaardigheden in de prachtige Bicol regio. Denk bijvoorbeeld aan de vulkaan Mt. Mayon en de onontdekte Caramoan Islands.