• Ontdek per kajak de verborgen lagunes van Coron Island
    Coron
  • Ontdek per kajak de verborgen lagunes van Coron Island
    Coron

Ontdek per kajak de verborgen lagunes van Coron Island

Coron

Ontdek met Undiscovered op een unieke wijze per kajak de kristalheldere lagunes en verborgen strandjes van Coron Island. Coron Island is zonder meer een van de mooiste eilanden van Palawan en grotendeels wordt alleen de noordkust van Coron Island bezocht, dat met de mooie lagunes Kayangan Lake en de Twin Lagoons ook zeker niet mag worden overgeslagen tijdens een bezoek aan dit gebied. Maar Coron Island is zoveel groter en houdt verschillende lagunes, riffen en strandjes volledig verborgen voor de ‘mainstream’ reiziger.

En hoe bijzonder is het om helemaal alleen te zijn in dit adembenemend mooie gebied, waar elk zicht je mond doet openvallen van verbazing en alleen de geluiden van tropische vogels en de zee je omarmen. Een mogelijkheid om echt alleen te zijn in een paradijselijk mooie omgeving. Het onontdekte gedeelte van Coron Island bestempeld maar al te goed waarom Palawan al meerdere keren is uitgeroepen tot mooiste eiland ter wereld.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de tocht met Undiscovered te ondernemen. Afhankelijk van je wensen, ervaring en budget kunnen we een twee- of meerdaagse tocht op maat samenstellen als onderdeel van je reis in de Filipijnen. Ook kun je kiezen voor een ondersteuningsboot die meevaart voor het vervoer van extra spullen of om af en toe op en af te stappen. Per dag leg je met de kayak ongeveer 15-18 kilometer af. Keer op keer laat dit gebied je verwonderen hoe mooi de natuur kan zijn. Per kayak, boot, te voet, zwemmend en snorkelend ontdek je op eigen tempo de pracht van Palawan’s Last Frontier! Afhankelijk van de windrichting en windkracht wordt de route bepaald en start je aan de oost- of westkust van Coron Island. Samen met je privé gids ontdek je de verborgen witte strandjes, grotten, mangroves, kristalheldere meren, kleurrijke riffen en lagunes. Ontsnap na de lunch aan de hitte van de dag en kies voor een siësta in de meegebrachte duyan; een hangmat die de gids voor je kan opzetten. De tenten worden aan het eind van de dag opgezet op een strand of zandbank naar voorkeur. Geniet in de avonden na een heerlijke barbecue van een onbeschrijflijk mooie sterrenhemel en natuurlijk van een Robinson Crusoë-overnachting! Rondom het zuidelijke stukje van Coron Island vind je zelden bezochte lagunes en stranden die soms alleen zwemmend door nauwe doorgangen te bereiken zijn. Een heel bijzonder voorbeeld ervan is Secret Lagoon, die alleen per kayak te bereiken is. Tijdens de tocht bezoek je ook de hoogtepunten van het noordelijke gedeelte van Coron Island, waaronder het imposante Kayangan Lake en de Twin Lagoons.

Maar let op, deze tocht is niet voor iedereen weggelegd, een avontuurlijke en flexibele instelling is zeker vereist. Als er geen ondersteuningsboot meegaat, heb je alleen de kajaks waar je je spullen in kunt vervoeren. Er zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig op de stranden waar je overnacht, maar kunnen met een boot wel worden meegebracht.

Aanbeveling
Laat je na deze tocht helemaal in de watten leggen op het beeldschone Dimakya Island, gelegen ten noorden van Busuanga!