• Ontdek een verborgen landschap in Ankarana National Park
    Ankarana National Park
  • Ontdek een verborgen landschap in Ankarana National Park
    Ankarana National Park

Ontdek een verborgen landschap in Ankarana National Park

Ankarana National Park

Ankarana National Park is een uitzonderlijke plek vol natuurlijke schoonheid en veel fauna in het noorden van Madagascar. Het park ten zuiden van Diego Suarez is beroemd om de vleermuizengrotten en mysterieuze spelonken die gehuld zijn in legendes. Ankarana herbergt vlaktes van puntige tsingy (kalkstenen rotspunten) met daartussen verborgen kloven met bossen en ondergrondse rivieren. Het park is opgesplitst in een westelijk en oostelijk deel. De wandelroutes zijn uitdagend maar belonend.

Het oosten is het meest toegankelijk en biedt de beste mogelijkheid om tsingy te zien. Er zijn schitterende uitkijkpunten, gigantische kloven, mooie meren en een indrukwekkend grot, de Bat Cave, met stalagmieten en stalactieten en duizenden vleermuizen die aan het plafond bungelen. Ook in het westen zijn prachtige diepe kloven en interessante grotten te vinden, zoals de Skeleton Cave, Cathedral Cave en d’Andrafiabe Cave, die via een ondergronds circuit kunnen worden bezocht. Ankarana National Park is de leefomgeving van bijzondere lemuren, waaronder de kroonmaki, moormaki en noordelijke wezelmaki. Daarnaast leeft er de ringstaartmangoest, civetkat, verscheidene typen vogels, en meer dan de helft van de soorten vleermuizen in Madagascar. In de grotten komen zelfs krokodillen voor! De meeste meren en rivieren in het park worden door de lokale Antakarana stam als heilig beschouwd, waardoor je er niet in mag baden of zwemmen. Ankarana National Park is een unieke bezienswaardigheid voor natuurliefhebbers!

Aanbeveling
Als je op weg bent naar Ankarana National Park bezoek dan ook Tsingy Rouge, een geologisch kunstwerk. Deze rotspunten, gevormd door erosie, bestaan uit lateriet waardoor ze een intense rode kleur hebben. De mooiste locatie is op de bodem van een smal ravijn waar een groep rode tsingy bij elkaar liggen. Vanwege de kleur zijn de tsingy het beste te bewonderen vroeg in de ochtend om 7 of 8 uur of in de middag rond 4 uur.