• Ontdek de ongerepte stranden rondom Trincomalee
    Trincomalee
  • Ontdek de ongerepte stranden rondom Trincomalee
    Trincomalee

Ontdek de ongerepte stranden rondom Trincomalee

Trincomalee

Trincomalee, afgekort Trinco, is een havenstad in het noordoosten van Sri Lanka en kent een rijke geschiedenis. Het gebied is lange tijd onbegaanbaar geweest door de burgeroorlog tussen het Sri Lankaanse leger en de Tamil Tijgers. Ook de tsunami ramp in 2004 heeft grote delen van het land verwoest. Inmiddels merk je hier niets meer van, behalve dat dit gebied en vooral de stranden nog heerlijk ongerept zijn.

Bezoek de gouden zandstranden van Nilaveli waar je een groot deel van het jaar kunt zwemmen in een rustige branding. Het schone strand met wuivende palmbomen maken het een ideaal strand om helemaal tot rust te komen, weg van de drukte. Vanaf het strand heb je uitzicht op het tropisch eilandje Pigeon Island, een leuke snorkelspot om Sri Lanka’s onderwaterwereld te ontdekken. Een soortgelijk strand is Uppuveli Beach, waar een gezellige sfeer hangt onder reizigers die hier uitrusten in een hangmat of aan het ‘suppen’ zijn. Deze stranden lenen zich uitstekend om te zwemmen en te snorkelen.

Verder naar het zuiden ligt Passikudah Beach, waar je vanwege het ondiepe water een heel eind de zee in kan lopen. Begeef je op een strand wat versierd wordt door vissersboten, koraal en zeewier. Dit gebied is zich redelijk aan het ontwikkelen, wat te merken is aan de luxe resorts die er om heen worden gebouwd. Een paar honderd meter verderop vind je de uitgestrekte gouden stranden van Kalkudah Beach, misschien wel de mooiste parel van het oosten. In tegenstelling tot Passikudah zijn hier minder resorts. Daarnaast is de kans groot dat je het strand helemaal voor jezelf hebt. Veel mensen blijven hier weg vanwege de ietwat ruige zee en de zeebodem die plots enkele meters zakt.

Als je iets verder doorrijdt, zo’n 5,5 uur, bereik je de zuid-oostkust van Sri Lanka. Hier ligt Arugam Bay; een surfersparadijs met gezellige cafés en paradijselijke stranden.

Aanbeveling
De maanden februari tot november zijn het seizoen om walvissen te spotten. Een goed uitkijk punt is Swami Rock, ook wel bekend als Lovers Leap, vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de oceaan en een grote kans om verschillende soorten walvissen te zien. Ook Mirissa, in het zuiden van Sri Lanka, is een goede plaats om op zoek te gaan naar deze giganten. Hier zijn de beste maanden december tot april.