• Ongerept Ile Sainte Marie
    Ile Sainte Marie
  • Ongerept Ile Sainte Marie
    Ile Sainte Marie

Ongerept Ile Sainte Marie

Ile Sainte Marie

Ile Sainte Marie, in de volksmond ook wel Nosy Boraha genoemd, is een ongerept tropisch eiland dat zich aan de oostkust van Madagascar bevindt. Ile Sainte Marie heeft prachtige stranden, groene vegetatie en mooie koraalriffen met een rijk onderwaterleven waar je uitstekend kunt snorkelen en duiken. Bovenal is het een van de beste plaatsen in Madagascar om van juli tot en met september bultrugwalvissen te zien wanneer ze naar de kalme wateren van Antongil Bay komen om zich voort te planten.

Het eiland kan wandelend, per fiets of motor worden ontdekt. Ten zuiden van de haven Ambodifotratra loopt een schitterende kustlijn dat uiteindelijke terecht komt bij het kleine paradijs Ile aux Nattes. Het noorden van Ile Sainte Marie is rustiger en behoorlijk wild, een boeiende plek om op verkenningstocht te gaan. Je komt traditionele vissersdorpjes met rieten hutten tegen, eenden en ganzen die de straat oversteken en overal tref je mango-, kruidnagel- en broodbomen langs de weg aan. Vaar in een traditionele pirogue langs verborgen baaitjes overwoekerd met tropische vegetatie. In Baie des Forbans ligt een oude begraafplaats voor piraten. Aan het einde van de 17e en 18e eeuw was Ile Sainte Marie een geliefde uitvalsbasis voor piraten vanwege dichtbijgelegen handelsroutes, de beschermde haven en een overvloed aan fruit. Indien je op zoek bent naar een authentieke eiland ervaring voor je reis in Madagascar, dan is een Ile Sainte Marie zeker een hoogtepunt. Je kunt er voor kiezen om het eiland per vliegtuig of via een bus-bootverbinding te bezoeken. Geniet van rust, het lokale levensritme en de natuurlijke schoonheid!

Aanbeveling
Ile aux Nattes verbeeld het plaatje van een paradijs. Witte zandstranden bedekt met palmbomen, een helderblauwe zee, een aangenaam zuchtje wind en een groen interieur. Er rijden geen auto’s en is enkel te bereiken per pirogue of te voet bij eb.