• Oneindig veel uitkijkpunten
    Cirque de Cilaos
  • Oneindig veel uitkijkpunten
    Cirque de Cilaos

Oneindig veel uitkijkpunten

Cirque de Cilaos

Cirque de Cilaos is ronduit verbazingwekkend en staat bekend als het meest droog en zonnig van de drie grote kraters. De omgeving wordt gekenmerkt door de iconische Piton des Neiges hoog in de lucht uitrijzend, vulkanische bergranden, diepe ravijnen, bossen en kleurrijke huisjes. Het bereiken van deze Cirque met de auto vanuit het zuiden is een beleving op zichzelf. Slingerend door het landschap met meer dan 400 haarspeldbochten rijd je langs steile hellingen en tal van prachtige uitkijkpunten.

In Cirque de Cilaos bevinden zich enkele kleine gehuchtjes zoals Ilet a Cordes en Bras Sec waar je het gevoel krijgt alsof je bij het einde van de wereld terecht bent gekomen en je even helemaal weg bent van alles. De weggetjes er naar toe zijn prachtig en geven een perfect beeld van de cirkelvorm van de grote krater. Cirque de Cilaos is met stip de bestemming voor canyoning op Réunion, drie uitmuntende kloven zijn gelegen in een schitterende setting. Ook bestaat de mogelijkheid om te klimmen, fietsen en kun je er buitengewoon hiken. Verschillende wandelingen kunnen vanuit het pittoreske dorp Cilaos worden gemaakt om te genieten van de natuurlijke schoonheid. Voor de nodige ontspanning bieden de thermaal baden een goede uitkomst. De regio is verder bekend vanwege de productie van linzen, borduurwerk en wijn waar je meer over komt te weten tijdens een wandeling door het dorp Cilaos. Op reis door Réunion is een stop in Cirque de Cilaos zeker de moeite waard, Cilaos betekent niets voor niets ‘de plek die je niet verlaat’.

Aanbeveling
Meerdaagse wandelingen waarbij je Cirque de Cilaos combineert met Cirque de Mafate en/of Cirque de Salazie geven een uitstekende indruk van het ruige interieur van Réunion. Vraag ons naar de mogelijkheden!