• Onaangetaste regenwouden van Danum Valley
    Danum Valley
  • Onaangetaste regenwouden van Danum Valley
    Danum Valley

Onaangetaste regenwouden van Danum Valley

Danum Valley

Officieel bekend als Danum Valley Conservation Area, is dit grootste beschermde gebied van Sabah waar Borneo’s meest unieke planten en dieren voorkomen. Een plaats waar je gevoel van tijd snel verdwijnt. Verken met een gids één van de vele gemarkeerde paden, loop langs mooie watervallen en begeef je naar de plekken waar de meeste fauna voorkomt, namelijk het dak van het regenwoud.

De gidsen zijn bijzonder kundig en dragen hun enthousiasme snel aan je over. Danum Valley is een paradijs voor natuurliefhebbers waar wilde katten, orang-oetans, atletische gibbons, dwergolifanten en de zeer zeldzame nevelpanter en Sumatraanse neushoorn leven. Vanuit Lahad Datu is dit ongerepte stukje schoonheid eenvoudig te bereiken in een Borneo reis. Vanaf de uitkijkpunten langs de met nevel bedekte boomtoppen heb je een prachtig uitzicht over het verbluffend dichte regenwoud en de dramatisch bergen zo ver het oog reikt. Op 26 meter hoogte kun je daarnaast ideaal bijzondere vogels spotten en genieten van de zonsopgang. Een magische aanblik met de hangende ochtendmist. Informeer naar de mogelijkheden voor veelbelovende jungle trekkingen en nachtwandelingen.

Aanbeveling
De nachtexcursies bieden de meeste sensatie en doen je echt beseffen dat alles om je heen volop in leven is. Het spotten van groot wildleven is dan ook het grootst als de schemering is gevallen. Een spannende en bijzondere ervaring waar je alleen maar meer van wilt!