• Nosy Komba: Pracht en praal boven en onder water
    Nosy Komba
  • Nosy Komba: Pracht en praal boven en onder water
    Nosy Komba

Nosy Komba: Pracht en praal boven en onder water

Nosy Komba

Het wonderschone Nosy Komba rijst op van de oceaanbodem tot aan 622 meter boven zeeniveau, de top vanwaar je een geweldig panoramisch uitzicht over de archipel hebt. Een eiland om niet te missen als je het noorden bezoekt in je reis door Madagascar! Waar sommigen voor een dagje een bezoek brengen aan Nosy Komba vanuit Nosy Be, blijft de beste ervaring een verblijf op het eiland zelf.

Er zijn verscheidene verlaten baaitjes en magnifieke witte zandstranden te ontdekken. In het binnenland kun je uitstekend wandelen in een tropisch regenwoud, langs rivieren, watervallen en grote granieten keien die een vulkanisch verleden verraden. Nosy Komba is vooral bekend vanwege de befaamde zwarte maki die zich gemakkelijk laat zien. Daarnaast komen er ook kameleons, hagedissen en verschillende soorten vogels voor. Een ongekende ervaring is snorkelen met zeeschildpadden bij het kleine onbewoonde eiland Nosy Tanikely, dat samen met de Mitsio Archipelago en Nosy Sakatia de beste snorkelplekken in Madagascar zijn. Nosy Tanikely is een beschermd marine reservaat met schitterend koraal en talrijke vissoorten. In de warme ondiepe wateren heb je uitstekend zicht en kom je onder andere anemoonvissen, roggen en dolfijnen tegen terwijl je met zeeschildpadden zwemt. In juli en augustus zwemmen er migrerende bultrugwalvissen langs en in november en december zijn er ook walvishaaien te zien. Nosy Komba biedt een heerlijk rustig eiland gevoel met het nodige avontuur. Interesse voor een verblijf, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Aanbeveling
Je kunt het beste in de ochtend bij Nosy Tanikely gaan snorkelen, voordat de wind opzet en het strand in de middag vaak als picknickplek wordt gebruikt tijdens excursies.