• Nosy Iranja: Kleine schildpadjes en idyllische zandstranden
    Nosy Iranja
  • Nosy Iranja: Kleine schildpadjes en idyllische zandstranden
    Nosy Iranja

Nosy Iranja: Kleine schildpadjes en idyllische zandstranden

Nosy Iranja

Op anderhalf uur varen ten zuidwesten van Nosy Be ligt het beeldschone Nosy Iranja dat uit twee eilanden bestaat. Het grotere en bewoonde Nosy Iranja Be en het kleine Nosy Iranja Kely worden verbonden door middel van een lange witte zandbank. Bij laagtij komt de zandbank droog te liggen en kun je er over wandelen.

Gelegen in een idyllische omgeving is Nosy Iranja een waar paradijs. Verbluffende witte zandstranden en kraakhelder turkoois water omringen het weelderige eiland met wuivende palmbomen en tropische bloemen. Diverse vogelsoorten zijn er te zien evenals de eigenaardige kokosnootkrab. Relax op het strand of achtervolg snorkelend tropische vissen in de zee. In de avond is de zonsondergang een prachtig plaatje. Nosy Iranja is een belangrijke broedplaats voor karetschildpadden waarvan de meeste regelmatig eieren op de stranden leggen. Er wordt momenteel een informatie centrum gebouwd om het broedproces van de schildpadden te monitoren. Met geluk kun je kleine schildpadden uit zien komen. Op het grote eiland bevindt zich een klein vissersdorp met dhows (kleine zeilschepen) aangespoeld op het zand en een verlaten oude vuurtoren. Een bezoek aan Nosy Iranja in je reis door Madagascar zul je niet snel vergeten!

Aanbeveling
Het nestelen van schildpadden en uitkomen van de eitjes kan ook heel goed worden aanschouwd bij de afgelegen Eden Lodge in de Bay of Russians.