• Mt. Mayon: ’s Werelds meest perfecte vulkaan
    Mount Mayon
  • Mt. Mayon: ’s Werelds meest perfecte vulkaan
    Mount Mayon

Mt. Mayon: ’s Werelds meest perfecte vulkaan

Mount Mayon

Het is naar verluidt niet alleen de meest perfect gevormde vulkaan ter wereld, maar ook een van de meest actieve vulkanen met de laatste grote uitbarstingen in 2013 en 2018. Mt. Mayon domineert elk panorama vanaf het omringende landschap.

Het vruchtbare land rondom Mt. Mayon is in kilometers omtrek bezaait met fraaie lavarotsen en veel locaties vertellen een verhaal van vroegere uitbarstingen, met de Cagsawa Ruines uit 1814 als hoogtepunt. Er zijn in de gehele omgeving legio mogelijkheden voor de actieve reiziger. Zo kun je quadbiken op de verharde lavastromen van de vulkaan, door kleine riviertjes en langs de lokale dorpjes. Ook is het mogelijk om een dag rondom de vulkaan te mountainbiken op zoek naar de beste uitkijkpunten. Andere vulkanen die mogelijk zijn te bezoeken in een reis door de Filipijnen zijn Taal Volcano of Mt. Pinatubo.

Aanbeveling
Een absolute meerwaarde tijdens je bezoek aan de Albay Province is een verblijf in het Oriental Legazpi Hotel. Dit fraaie hotel is gelegen op een heuvel achter Legazpi en biedt comfortabele kamers met een fascinerend uitzicht op Mt. Mayon. Met zo’n fantastisch uitzicht zou je altijd wel wakker willen worden!