• Mountainbiken door ongezien Sabah
    Kota Kinabalu
  • Mountainbiken door ongezien Sabah
    Kota Kinabalu

Mountainbiken door ongezien Sabah

Kota Kinabalu

Sabah is een uitstekend gebied om per mountainbike te verkennen. Reizen per mountainbike brengt je dichterbij het lokale leven, waar een andere reiziger niet snel zal komen. Door steile bospaden of over verharde wegen, er zijn routes uit te stippelen voor elk niveau, van beginners tot gevorderden. Met jonge en enthousiaste mountainbikegidsen trek je erop uit richting de groene binnenlanden van Sabah.

Je fietst langs plattelandsdorpjes, door plantages, langs rivieren en over touwbruggen bijvoorbeeld richting Kiulu. Onderweg maak je stops bij de lokale mensen en kun je onder andere zien hoe rubber wordt geoogst, of hoe rijst wordt verbouwd. Je kunt overnachten bij de lokale mensen thuis waar je als koning wordt ontvangen of in eenvoudige accommodaties langs de route verblijft. Elke reis wordt naar de wensen van de gast ter plaatse aangepast, op basis van je interesses. Zo zijn er verschillende mogelijkheden zoals een bezoek aan orchideeëntuinen, vlindertuinen of wellicht een Rafflesia die in bloei is. Tijdens elke mountainbike tocht gaat er een ondersteuningsauto mee die de fietsen kan inladen indien je vermoeid bent en je even wilt uitblazen. Ook neemt deze auto de bagage mee gedurende de reis. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd.

Aanbeveling
De meeste mountainbike routes die wij uitstippelen zijn voor enkele dagen, startend in Kota Kinabalu. Echter is het ook goed mogelijk om langere routes uit te stippelen door geheel Borneo. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!