• Mountainbiken door de groene weelde van Ella
    Ella
  • Mountainbiken door de groene weelde van Ella
    Ella

Mountainbiken door de groene weelde van Ella

Ella

Het dorpsstadje Ella ligt in de Hill Country en is een bezoek meer dan waard tijdens jouw rondreis door Sri Lanka. Ella wordt veelal gebruikt als begin- of eindpunt tijdens één van de mooiste treinreizen in Sri Lanka, maar er is veel meer te beleven!

Ella wordt omgeven door talloze heuvels en bergen, wat het een uitstekende bestemming maakt voor bijvoorbeeld wandelen, klimmen en fietsen. Vanwege de diversiteit aan activiteiten raden we aan om hier meerdere dagen te verblijven.

Een avontuurlijke mountainbiketocht zorgt voor een leuke afwisseling tijdens je rondreis door Sri Lanka. Samen met je gids fiets je door een fraai (en soms wat uitdagend) landschap. Je passeert theeplantages, watervallen en stopt bij uitkijkpunten vanwaar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht. Groene valleien strekken zich uit waar kleine dorpjes zich verschuilen in de schaduw.

Tijdens de mountainbiketocht bezoek je de mooiste bezienswaardigheden van Ella, zoals de Nine Arches Bridge. Een fotogenieke en bijzondere brug waar meerdere malen per dag een trein de rivier oversteekt. Dit beeld is werkelijk een schilderachtig plaatje. Na een verkoelend drankje vervolgt de fietstocht zich naar Little Adam’s Peak en maak je je gereed voor de beklimming naar de top van de berg. Eenmaal boven word je beloond met een geweldig uitzicht over gebergtes en theevelden. Geniet van een magische zonsondergang die de heuveltoppen oranje en rood kleurt. Dit is genieten!

Aanbeveling
Het is mogelijk om in Ella op de trein te stappen voor een 7 uur durende treinreis naar Kandy. Of reis verder naar het zuiden, via Belihul Oya, Udawalawe of Bundala National Park.

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen: