• Mountainbike de berg af
    Piton Maido
  • Mountainbike de berg af
    Piton Maido

Mountainbike de berg af

Piton Maido

Op een hoogte van 2205 meter biedt Piton Maido een van de meest indrukwekkende panorama uitzichten die je op vakantie door Réunion tegenkomt. Het uitzicht over de onherbergzame Cirque de Mafate en de kust is uitmuntend! De top van Maido domineert het landschap aan de westkust, wat tevens een van de toegangspoorten is om te wandelen in Cirque de Mafate.

Piton Maido is ook het startpunt van een mountainbiketocht vol adrenaline waarbij je afdaalt langs aangewezen paden naar het strand van Saint Gilles les Bains, een ultieme rit van 35 kilometer. Bepakt met een helm en handschoenen bepaal je zelf hoe snel je wilt gaan. De manier van fietsen krijg je na een paar bochten snel in de smiezen. Al dalend via slingerwegen langs de flanken van de berg krijg je een goede indruk van het rurale leven. Je passeert een afwisselend landschap van tamarinde bossen, suikerrietvelden, boomgaarden en karaktervolle dorpjes. Gedurende de rit kun je genieten van het schitterende uitzicht over de lagune en krijg je informatie van de gids over de omgeving. Net zoals het paragliden en canyoning is deze enerverende mountainbiketocht een unieke activiteit die je niet alledaags meemaakt!

Aanbeveling
Als je op de top van Piton Maido wilt genieten van het uitkijkpunt over Cirque de Mafate zonder dat wolken het zicht belemmeren, zorg dan dat je vroeg in de ochtend een bezoek brengt.