Volg ons

Moalboal: Wereldberoemd om de enorme biodiversiteit

Moalboal

Moalboal behoort al jaren tot een van de bekendste locaties om te duiken in de Filipijnen. En niet voor niets, de riffen voor de westkust van Cebu bieden een enorme variëteit aan onderwaterleven die je zelden ergens tegenkomt. De locatie is groots in al het kleine spul, wat voor de macroliefhebber een uitkomst biedt. Ook wordt deze kustlijn dagelijks bezocht door schildpadden, dolfijnen en soms een passerende walvishaai. In de maand september kun je blauwe walvissen spotten. Niet alleen de biodiversiteit van de riffen, ook de mogelijkheden tot diverse soorten duiken maken elke duik bij Moalboal weer anders en uniek. Er zijn mogelijkheden tot rifduiken, wandduiken, grotduiken en stromingsduiken. Nachtduiken zijn ook erg populair en eenvoudig te ondernemen. Moalboal is een echte duikersbestemming. De stad Moalboal zelf kent geen stranden, het dichtstbijzijnde strand is Panagsama Beach, op vier kilometer gelegen van Moalboal.

Onze favoriete duikstek

De grootste attractie is een enorme school van duizenden sardientjes die huist achter Pescador Island. De school is na een tijdje afwezigheid door een orkaan, sinds medio 2013 weer terug bij het eiland en trekt daarmee grotere roofdieren aan zoals tonijn, grote makrelen en een enkele voshaai. Een absoluut onvergetelijke ervaring die vergelijkbaar is met de Sardine Run in Zuid-Afrika.

Duikseizoen

Moalboal is centraal gelegen in de Visayas en kent over het algemeen een rustig klimaat met de warmste periode van maart tot mei. Het zicht varieert gemiddeld tussen de 15 en 40 meter. De beste periode voor het spotten van passerende walvissen is in september, waar het gehele jaar door groepen dolfijnen kunnen worden gespot.

Duiken bij Moalboal

Bekend om: Macroduiken, Sardine Run, walvishaaien
Soort duiken: kantduiken, rifduiken, stromingsduiken, grotduiken en nachtduiken
Zicht: Tussen de 15 en 40 meter
Level: Beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: 18
Toegankelijk vanaf: Alle duikstekken zijn op enkele minuten varen van Moalboal