• Mitsio Archipelago: Luxe en privacy op Nosy Tsarabanjina
    Mitsio Archipelago
  • Mitsio Archipelago: Luxe en privacy op Nosy Tsarabanjina
    Mitsio Archipelago

Mitsio Archipelago: Luxe en privacy op Nosy Tsarabanjina

Mitsio Archipelago

Ten noordoosten van Nosy Be ligt de adembenemende Mitsio Archipelago, schitterende pareltjes van onbewoonde eilanden met verlaten hagelwitte zandstranden, palmbomen en kristalhelder water. Daartoe behoort het grootste en enige bewoonde eiland La Grande Mitsio, Nosy Anakarea met zijn weergaloze baai en Quatre Frères dat uit vier zilveren basaltrotsen bestaat waar honderden zeevogels leven, waaronder de Jan van Gent, witstaartkeerkringvogel en fregatvogel.

Het enige eiland waar je kunt verblijven in dit paradijs is op het beeldschone Nosy Tsarabanjina. Verwen jezelf voor een paar dagen idylle in de afgelegen Constance Tsarabanjina waar alles draait om privacy en comfort en je helemaal tot rust kunt komen. De palmrieten villa’s zijn luxueus ingericht in Malagassische stijl, van alle gemakken voorzien en ruim opgezet met een privé terras direct aan het strand voor een geweldig uitzicht. Ook beschikt het resort over een uitstekend restaurant, bar, spa en een PADI en NAUI gecertificeerde duikschool. Het afgelegen eiland is enkel per boot te bereiken op ongeveer anderhalf uur varen vanaf Nosy Be of Ankify. De aankomst in de archipel is spectaculair waarbij je kans hebt tuimelaars en soepschildpadden te spotten. In de Mitsio Archipelago kun je geweldig snorkelen bij kleurrijke koraalriffen en voortreffelijk duiken bij maagdelijke plekken vol met onderwaterleven. Ontdek de weelderige vegetatie van het tropische eiland te voet, peddel in een kajak door het helderblauwe water over de vele riffen of verken de eilanden al dobberend in een catamaran. Geniet aan het eind van de dag van een mooie zonsondergang en sterren die schitteren in het water. Nosy Tsarabanjina is een juweeltje van een eiland om je reis in Madagascar af te sluiten.

Aanbeveling
De Mitsio Archipelago biedt een van de beste duikstekken in Madagascar. Als je van plan bent om te duiken in Madagascar, zit je hier op de juiste plek! Op duikstekken zoals Tetons Pinacles, Orgues, Anakarea Rocks en Four Brothers Dive bevinden zich duizenden vissen waaronder horsmakrelen, barracuda’s, reuzentandbaarzen, dokters- en eenhoornvissen, trekkervissen, rifhaaien en manta’s.