• Minneriya National Park: The Gathering
    Habarana
  • Minneriya National Park: The Gathering
    Habarana

Minneriya National Park: The Gathering

Habarana

Een klein kwartier rijden vanaf Habarana ligt het Minneriya National Park. Dit park staat voornamelijk bekend om de vele Aziatische olifanten en het uniek natuurfenomeen ‘’The Gathering’’.

Je kunt ‘’the Gathering’’ meemaken als je in de maanden augustus en september het park bezoekt. In deze maanden is het namelijk droogseizoen en nemen de watervoorzieningen in hoge mate af. Honderden olifanten verzamelen zich voor een aantal weken op dezelfde plek; rond het Minneriya meer. Aanschouw hoe families olifanten naar het meer lopen. Voorheen dacht men dat de olifanten hier kwamen voor het water, biologen ontdekte echter dat dit niet het geval is. Doordat het meer krimpt, blijft er modder achter. Op de modder groeit vervolgens gras, iets waar de olifanten voor komen. Een bijzonder spektakel om zoveel olifanten bij elkaar mee te maken!

Als je op safari naar Minneriya gaat kan het zomaar zijn dat je uiteindelijk Kaudulla National Park bezoekt. De locatie hangt er maar net van af waar de olifanten zich op dat moment bevinden. Zij kunnen namelijk vrij rondlopen over een groot gebied. Naast olifanten kun je tijdens je safari veel verschillende soorten wildleven spotten, zoals de paarsgezichtbladaap, Ceylonkroonaap en herten.

Aanbeveling
Een ander leuk park om kuddes olifanten te spotten is het Udawalawe National Park. Naast kuddes olifanten kun je hier ook krokodillen, apen, vogels en jakhalzen spotten. Je ervaren gids weet waar de dieren zitten en zal je er in een Jeep naartoe rijden.