• Masoala National Park: Avontuur in een prachtige wildernis
    Masoala National Park
  • Masoala National Park: Avontuur in een prachtige wildernis
    Masoala National Park

Masoala National Park: Avontuur in een prachtige wildernis

Masoala National Park

De isolatie en natuurlijke rijkdom maken Masoala National Park simpelweg overweldigend, het grootste nationale park van Madagascar! Het weinig bezochte Masoala National Park ligt op een schiereiland aan de Antongil Bay en is enkel per boot te bereiken met als toegangspoort Maroantsetra, een pittoresk dorp omringd door groene rijstvelden en de geur van vanille in de lucht.

Masoala heeft een van de best bewaarde regenwouden in Madagascar en omvat drie beschermde marine reservaten: Tampolo, Cap Masoala en Tanjona. Het dichte oerwoud met grote palissander bomen, wijnstokken, varens en orchideeën loopt tot aan de zee en wordt begrensd door ongerepte gouden stranden. De afzondering geeft een gevoel van tijdloosheid en een terugkeer naar de natuur. Het park is befaamd vanwege de ongelofelijke diverse flora en fauna die nergens anders op de wereld zijn te vinden, een paradijs voor natuurliefhebbers! Bewoners van de regenwouden, moerassen en mangroves zijn onder andere de rode vari, vorkstreepmaki, civetkat, tomaatkikker, bladstaartgekko en vogels zoals de rode uil, slangenarend en helmvanga. Onder het wateroppervlak bevinden zich rijke ecosystemen met koraalriffen, talloze soorten vissen, dolfijnen, zeekoeien en schildpadden. Er zijn uitstekende mogelijkheden om te zeekajakken, snorkelen en zwemmen. Van juli tot en met september zwemmen er bultrugwalvissen in de Antongil Bay. Eindeloze fijne zandstranden, fantastische landschappen en traditionele culturen maken een bezoek aan Masoala National Park voortreffelijk!

Aanbeveling
Bezoek het kleine tropische eiland Nosy Mangabe. Dit compleet met regenwoud bedekte eiland, met een verleden van piraterij, reikt vanuit de zee tot een hoogte van 332 meter. Vanaf de top van het eiland heb je geweldige vergezichten. De dichte vegetatie zit vol met reptielen en amfibieën waaronder kameleons, kikkers en slangen en lemuren zoals de witkopmaki, dwergmuismaki en wolmaki. Ook komt er het zeldzame vingerdier voor, de eigenaardige Aye Aye met zijn vleermuisoren en skeletvingers. In een reis door Madagascar heb je op Nosy Mangabe de grootste kans dit nachtdier te zien.