• Malapascua: Klein paradijs boven en onder water
    Malapascua
  • Malapascua: Klein paradijs boven en onder water
    Malapascua

Malapascua: Klein paradijs boven en onder water

Malapascua

Met wereldberoemde duikmogelijkheden is het kleine tropische Malapascua vooral bekend van de weelde onder het wateroppervlak. Maar ook de lange witte zandstranden, het gemoedelijke eiland leven en de afwezigheid van auto’s maken Malapascua een perfecte bestemming om in alle rust te genieten van zon, zee en strand zoals wij het graag zien.

Malapascua straalt het typische eilandleven van de Visayas uit. En dat neem je snel over. De inwoners van dit ons-kent-ons-eilandje geven je het gevoel dat je welkom bent en betrekken je graag in het dagelijkse leven. Aan het zuidelijke strand van het eiland tref je de kleine resorts, wat barretjes en restaurants, waar je in het oosten en noorden stranden nog helemaal voor jezelf kunt hebben. Gelukkig is Malapascua nog niet ontdekt door grote investeerders of massatoerisme. Het enige advies luidt dan nog; pak je spullen en ga genieten!

Aanbeveling
Malapascua is op de kaart gezet door duikpioniers, die hier de majestueuze Tresher Sharks voor het eerst hebben waargenomen. Naast het waarnemen van Tresher Sharks, adelaarsroggen en hamerhaaien bij Monad Shoal, zul je hier ook terecht kunnen voor macroleven bij bijvoorbeeld Gato Island. Malapascua is ook een perfecte locatie om te leren duiken bij een van de beste duikscholen in de Filipijnen. Lees meer over duiken bij Malapascua.