• Maak een trekking door Sri Lanka’s laatste regenwoud
    Sinharaja Forest Reserve
  • Maak een trekking door Sri Lanka’s laatste regenwoud
    Sinharaja Forest Reserve

Maak een trekking door Sri Lanka’s laatste regenwoud

Sinharaja Forest Reserve

Midden in de laaggelegen natte zone van het eiland ligt Sri Lanka’s laatste echte regenwoud; het Sinharaja Forest Reserve. Dit beschermd natuurgebied is een bezoek meer dan waard tijdens jouw rondreis door Sri Lanka. Tijdens een wandeling door het regenwoud maak je kennis met de rijke flora en fauna van Sri Lanka.

Het gebied kent twee belangrijke natuurpaden die beide vanaf het Kudawa Conservation Centre starten. De korte route leidt tot de Mulawella bergtop en duurt ongeveer 1 tot 2 uur. De langere route neemt 5 tot 7 uur in beslag en eindigt op de top van de Sinhagala berg. In het oosten van het reservaat ligt de Hinipitigala berg, met een hoogte van maar liefst 1.171 meter.

Beide paden zijn even betoverend en laten je kennis maken met het adembenemende tropische regenwoud waarbij apen letterlijk aan lianen slingeren. We zorgen ervoor dat er een ervaren gids met je meegaat. Deze ware boswachters beschikken over veel natuurkennis en kunnen je haarfijn alles vertellen over de verschillende, bijzondere dieren die het woud rijk is. Het Sinharaja reservaat is een leefgebied voor 160 verschillende vogelsoorten waarvan er 19 endemisch zijn; een paradijs voor vogelaars! Daarnaast kent het park 8 endemische zoogdieren, zoals de reuzeneekhoorns en de paarsgezichtbladapen. Laat je leiden door stromende rivieren, neem een verfrissende plons in natuurlijke zwembaden en laat je overweldigen door Sri Lanka’s pure natuur.

Aanbeveling
Een ander park die goede trekkingspaden aanbiedt is Knuckles Mountain Range, waar je een weg baant door tropische nevelwouden en adembenemende landschappen. Of bezoek Horton Plains National Park, waar het lijkt alsof de wereld in één keer eindigt vanaf het uitkijkpunt World’s End en waar prachtige brede watervallen aanwezig zijn.