• Maak een trekking door ruige berglandschappen van Knuckles Mountain Range
    Knuckles Mountain Range
  • Maak een trekking door ruige berglandschappen van Knuckles Mountain Range
    Knuckles Mountain Range

Maak een trekking door ruige berglandschappen van Knuckles Mountain Range

Knuckles Mountain Range

Gelegen in Centraal Sri Lanka ligt het weelderige Knuckles Mountain Range. Een gebied van maar liefst 234 vierkante meter, uitgestrekt tot aan de randen van Kandy en Matale. Het unieke bosreservaat beschikt over 35 bergtoppen waarvan sommige met een hoogte van 1900 meter ver boven de mist en lage bewolking uitsteken. Geheel terecht dat dit gebied is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

De spectaculaire diversiteit van Sri Lanka’s flora en fauna maken het een uitstekende locatie om te hiken of trekkings te ondernemen. Je hebt zelfs de kans om bedreigde en endemische diersoorten tegen te komen, zoals de bladneus hagedis. Omgeven door tropische vegetatie wandel je door nevelwouden, ruige bospaden en doorkruis je theeplantages waar theeplukkers vriendelijk naar je glimlachen. Het geluid van een ruisende waterval komt steeds dichterbij, die zich uitstekend leent om even in af te koelen.

Knuckles Moutain Range is met maar liefst 200 verschillende vogelsoorten een waar vogelparadijs; spot de Ceylonese baardvogel of de dofblauwe vliegenvanger! Kom oog in oog te staan met de Ceylonkroonaap, zie de zwartnekhaas in de verte huppelen en reuzeneekhoorns in de bomen klimmen. Tijdens deze trekking kun je niet anders dan genieten van schilderachtige landschappen en de pure, frisse lucht inademen.

Aanbeveling
Houd er rekening mee dat het weer in Knuckles Mountain Range onvoorspelbaar is. Neem voor de zekerheid een regenjas of poncho mee voor het geval het gaat regenen.

Een ander park voor mooie trekkingen is het Horton Plains National Park, waar je vanaf het uitkijkpunt World’s End een prachtig uitzicht heb over de vallei.