• Kanoën op het kalme water van lagunes en kanalen
    Belihul Oya
  • Kanoën op het kalme water van lagunes en kanalen
    Belihul Oya

Kanoën op het kalme water van lagunes en kanalen

Belihul Oya

Schilderachtige landschappen, diepe valleien en groene bergtoppen. Belihul Oya is een prettige locatie om je terug te trekken uit de drukke steden. Kom volledig tot rust midden in de natuur. Naast dat het gebied zich uitstekend leent om te wandelen, kun je er ook kanoën op het kalme water van lagunes en kanalen.

Belihul Oya wordt vaak overgeslagen of gebruikt als tussenstop vanwege de gunstige ligging. In onze ogen onterecht, want het gebied is zo divers dat je er prima meerdere dagen door kunt brengen. Dwars door het gebied stroomt een rivier, oftewel 'Oya' in het Singalees, en zijn er in de nabije omgeving diverse watervallen die je kunt bezoeken. Op 1 uur rijden tref je de hoogste waterval van Sri Lanka met een hoogte van maar liefst 263 meter; de Bambarakanda Falls. Belihul Oya bestaat uit een droog- en natte zone en kent een rijke biodiversiteit. Zo tref je er naast groene theeplantages en junglegebieden ook savanne en bergbossen.

Met meerdere wandelpaden in de omgeving van Belihul Oya kun je hier tevens kanoën over de kalme wateren van het Samanala Wewa reservoir. In je eigen tempo kano je rustig over het reservoir met op de achtergrond groen begroeide bergtoppen die het decor vormen.

Wil je net wat meer buiten de gebaande paden reizen tijdens je rondreis? Kies dan voor een overnachting in een tent in het kamp van Belihul Oya. Sluit de avond af met een goed verzorgde BBQ voordat je de tent inkruipt en een stille nacht ingaat met enkel de natuurgeluiden om je heen. Het kamperen is eenvoudig, maar een ervaring om niet snel te vergeten.

Aanbeveling
Verken je het gebied liever met meer snelheid? Het is ook mogelijk om dit per mountainbike te doen!