• Jungle en moddervulkanen in Tabin Wildlife Reserve
    Tabin Wildlife Reserve
  • Jungle en moddervulkanen in Tabin Wildlife Reserve
    Tabin Wildlife Reserve

Jungle en moddervulkanen in Tabin Wildlife Reserve

Tabin Wildlife Reserve

Een van de beste plaatsen om de rijke biodiversiteit van Borneo te bewonderen is in het prachtige Tabin Wildlife Reserve, een fantastisch stukje ongerept natuur. Het reservaat met een omvang van 122.500 hectare ligt in het zuidoosten van Sabah en is te bereiken vanaf Lahad Datu.

Het Tabin Wildlife Reserve is vooral bekend vanwege het behoud van de bedreigde en inheemse diersoorten die er voorkomen zoals de dwergolifant, de Tembadau (waterbuffel) en de zeldzame Sumatraanse neushoorn. Verder leven er verscheidene soorten exotische vogels en apen zoals gibbons en makaken. Er zijn verschillende boeiende wandelpaden om te verkennen die langs moddervulkanen, prachtige watervallen en zoutwaterbronnen gaan. Goede plaatsen om het wildleven aan je voorbij te zien gaan en het kalmerende geluid van het regenwoud in je op te nemen. Als je niet genoeg kunt krijgen van avontuur, ga dan mee op een nachtsafari of maak een meerdaagse trekking door de jungle. Het Tabin Wildlife Reserve is heel geschikt om te bezoeken na bijvoorbeeld een rivier cruise in Kinabatangan of een duikavontuur bij Pulau Sipadan en Pulau Mabul.

Aanbeveling
De mineraalrijke moddervulkanen en zoutwaterbronnen mogen dan veel dieren aantrekken, ook jijzelf kunt je er aan toegeven en ontspannen in de spa van Moeder Natuur!