• Islandhoppen in onontdekt Linapacan
    Linapacan
  • Islandhoppen in onontdekt Linapacan
    Linapacan

Islandhoppen in onontdekt Linapacan

Linapacan

De Linapacan archipel is gelegen tussen El Nido en Coron. Terwijl vooral deze laatste bestemmingen reizigers naar Palawan trekken, is Linapacan een tropisch paradijs waar haast niemand komt. En precies dát maakt het zo aantrekkelijk. De riffen zijn onaangetast en heel divers, het water is kraakhelder en op de witte zandstranden vind je alleen je eigen voetafdrukken. Een perfecte locatie om te stranden voor je eigen Castaway tijdens je reis in Palawan!

De Linapacan archipel bestaat uit ongeveer 50 eilanden en strekt zich uit over zo’n 100 kilometer. Hoewel het overgrote deel van de archipel onbewoond is, vind je op het hoofdeiland, Linapacan Island, twee kleine stadjes waar visserij de grootste bron van inkomsten is. Hier is nog geen toerisme en je kan Linapacan alleen per boot bereiken vanaf het boutique resort Qi Palawan in San Fernando. Tijdens een verblijf in Qi Palawan is een dagtocht naar Linapacan dan ook een absolute must.

Vanuit Qi Palawan vaar je in ongeveer een uur naar Linapacan en doe je eilanden aan als Mangransing Island en Pical Island. Geniet op de boot van de uitzonderlijk idyllische panorama’s die voorbijschieten. Terwijl de Bacuit Archipel bij El Nido en Coron Island bekend staan om de enorme karstwanden en lagunes, vind je in Linapacan vooral idyllische eilandjes zonder deze rotsformaties en lagunes. Vooral de ongereptheid in combinatie met de witte stranden, rijke riffen en turkooizen wateren maken van Linapacan een uniek stukje Palawan. Grote kans dat je in dit gebied niemand tegen zal komen op wat lokale vissers na. De riffen die je hier aantreft zijn onaangetast en bieden een mix van harde en zachte koralen, een genot om te snorkelen en duiken. Kijk uit naar de rifhaaien en roggen die zich hier met regelmaat laten zien. Zet je voeten in het zachte zand op één van de verlaten witte stranden en geniet van de verse barbecuelunch die wordt geserveerd op de dagtocht.

Er zijn ongeveer 13 verschillende duikstekken in de archipel binnen een uur vaarafstand die worden verzorgd vanuit Qi Palawan. Onze favoriete duikstekken zijn Binulbulan Island, Buslitan Island en Nalbot Island. Ook de duikstek Rakit Rakit wordt vaak aangedaan en kenmerkt zich met een kleurrijk rif bewoond door zwartpuntrifhaaien die je graag vanaf een afstand blijven volgen. Tijdens volle maan worden er soms zelfs manta’s gespot bij Binulbulan Island.