• Islandhoppen bij Port Barton
    Port Barton
  • Islandhoppen bij Port Barton
    Port Barton

Islandhoppen bij Port Barton

Port Barton

Port Barton is de toegangspoort tot de idyllische eilanden en riffen voor de kust van dit typische vissersdorpje. Een dag islandhoppen in Port Barton is dan ook de hoofdreden om te kiezen voor een bezoek aan dit dorp. Idyllisch verscholen baaitjes, spierwitte zandstranden en fraaie riffen behoren allemaal tot het palet van deze regio.

Verstopt tussen een met regenwoud bedekte bergkam en een turkooizen zee is Port Barton een typisch Filipijnse vissersdorp waar het toerisme nog maar net op gang is gekomen. Je leeft dan ook echt tussen de locals. Het witgouden zandstrand van ongeveer een kilometer lang is bedekt met palmbomen, maar is niet heel geschikt voor zonnen aangezien er ook boten zijn aangemeerd.

Terwijl het prille toerisme voor steeds meer locals een vorm van inkomsten biedt, zijn ze nog vooral actief in de visserij en landbouw. Port Barton is het best te omschrijven als El Nido van 20 jaar geleden. Het dorp kent twee hoofdstraten parallel aan het strand gelegen, met kleine gemakswinkeltjes, guesthouses, eenvoudige restaurantjes en een enkele karaoke bar. Er zijn geen verharde wegen en verwacht wordt dat per 2019 de elektriciteit 24 uur per dag aanwezig zal zijn.

Het archipel voor de kust van Port Barton biedt een aantal geweldige eilandjes, bezaaid met idyllische strandjes en verrijkt met prachtige riffen om te snorkelen. De locals gebruiken de stille wateren tussen de eilanden vooral voor het kweken van pareloesters. Waar de eilanden van het Bacuit Archipel bij El Nido zich kenmerken door de karststenen kliffen en verborgen lagunes, zijn de eilanden bij Port Barton minder herbergzaam en kennen ze vooral fraaie idyllische stranden, stuk voor stuk plaatjes om te zien.

Een dag islandhoppen bij Port Barton brengt je naar verschillende bestemmingen in het archipel, dat ongeveer 10 eilanden kent. Ga snorkelen over de harde koralen van de Coral Gardens en breng een bezoek aan Cayoya Island waar je ook erg mooi kunt snorkelen. Tegen betaling kun je aan land bij German Island, waar twee stranden fraai bij elkaar komen op de hoek van het eiland.

Aanbeveling
Enkele van de mooiste strandjes vind je niet terug in de tours die standaard worden aangeboden. We raden aan om de tours op privé basis te ondernemen, daar je dan de mogelijkheid hebt om even helemaal alleen te zijn op een werkelijk perfect paradijsje. Welke strandjes dit zijn en waar je ze kunt vinden, delen we graag met onze reizigers!