• Isalo National Park: Trek dwars door de canyons van Madagascar
    Isalo National Park
  • Isalo National Park: Trek dwars door de canyons van Madagascar
    Isalo National Park

Isalo National Park: Trek dwars door de canyons van Madagascar

Isalo National Park

Tussen uitgestrekte droge grasvlaktes rijst een verbluffend landschap op van bizarre rotsformaties, kloven en ravijnen. Gedurende de dag veranderd de zon de kleur van het landschap, een prachtig tafereel. Het sensationele Isalo National Park is een van onze favorieten in een reis door Madagascar! Er zijn verschillende wandelingen te maken die kunnen worden gecombineerd om de mooiste plekken van dit grote park te ontdekken.

De Piscine Naturelle is een soort van oase in een droge woestijn, een waterval die in een natuurlijke poel tuimelt omgeven door overhangende pandanus bomen. Door een savanneland zwoegend kom je uit bij de Creste, een verbazingwekkend uitkijkpunt over een oneindige vlakte zover het oog reikt. Diepe kloven met mossen en varens aan de kliffen leiden naar de mooie waterval Cascade des Nymphes en de prachtige Black Pool en Blue Pool, natuurlijke zwembaden ideaal voor een verfrissende duik. Een fijne afwisseling voor het wandelen in de hitte op het plateau. In Canyon des Singes bevindt zich een dicht gebladerd bos waar de ringstaartmaki door de bomen springt en de zwartkopmaki op takken zit te zonnen. Naast lemuren leven er in Isalo onder meer ook leguanen, kameleons, slangen en vogels, voornamelijk geconcentreerd bij schaduwrijke kloven en koele riviertjes die door het massief lopen. Isalo National Park is daarnaast een heilige plaats voor de Bara stam, waarvan de begraafplaatsen zijn geplaatst in spleten in de rotswand.

Aanbeveling
Bekijk de zonsondergang bij Isalo Window, een klein gat in een rots, vanwaar je een schitterend panoramisch uitzicht hebt.