• Trekking door ongerept berglandschap naar World’s End
    Horton Plains National Park
  • Trekking door ongerept berglandschap naar World’s End
    Horton Plains National Park

Trekking door ongerept berglandschap naar World’s End

Horton Plains National Park

Tropische nevelwouden, uitgestrekte graslanden en een rijke diversiteit aan fauna; het klinkt als muziek in de oren voor de echte natuurliefhebber. Een bezoek aan één van Sri Lanka’s mooiste natuurparken mag tijdens je rondreis door Sri Lanka dan ook niet ontbreken. Horton Plains National Park leent zich uitstekend voor een actieve hike op een hoogte van ongeveer 2.100 meter boven zeeniveau. Vanwege de unieke aspecten is het park opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De aanwezigheid van verschillende wilde dieren maken deze trekking extra bijzonder. In de verte kun je paardherten voorbij zien huppelen en wilde zwijnen horen knorren. Vergeet ook zeker niet naar boven te kijken, waar reuze eekhoorns en verschillende apen in de boomtoppen leven die zich met wat geluk laten zien. Ook de vogelliefhebber kan hier zijn hart ophalen.

In ongeveer 2 tot 3 uur wandel je langs de twee grootste hoogtepunten van het park: World’s End en Baker’s Falls.

Gelegen op ongeveer één kilometer boven de vallei ligt het uitzichtpunt World’s End. Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt het alsof de wereld hier in één keer eindigt. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door mistvelden die tot aan de rand van de klif zweven. Wanneer de mysterieuze gloed is weggetrokken resulteert dit in een prachtig panoramisch uitzicht over een vallei die 1.200 meter dieper is gelegen en wordt gekleurd door groene bergtoppen en theeplantages.

Een kleine afdaling naar beneden brengt je vervolgens naar Baker’s Falls: een prachtige brede waterval van 20 meter hoog.

Aanbeveling
We raden aan de wandeling zo vroeg mogelijk te starten om te voorkomen dat wolkenvelden het uitzicht verstoren. Het liefst rond 06:00 uur in de ochtend. Hierna heb je nog de hele dag om de omgeving te verkennen. De bezienswaardigheden van en rondom Nuwara Eliya lopen redelijk uiteen. Maak bijvoorbeeld een adembenemend mooie treinreis die je van Kandy naar Nuwara Eliya vervoert. Absoluut een hoogtepunt tijdens je rondreis door Sri Lanka.