• Hiriwaduna: het traditionele plattelandsleven
    Hiriwaduna
  • Hiriwaduna: het traditionele plattelandsleven
    Hiriwaduna

Hiriwaduna: het traditionele plattelandsleven

Hiriwaduna

Naast het bewonderen van tempels en ruïnes kun je in de culturele driehoek het echte ‘plattelandsleven’ van Sri Lanka ervaren. Hiriwaduna is een klein dorpje met ongeveer 2.500 inwoners gelegen in Habarana. Een rondleiding door het dorp geeft je een kijkje in het lokale leven. Een interessante en leerzame ervaring waarbij je wordt betrokken bij de dagelijkse activiteiten.

Hiriwaduna is een van de meer interessante dorpjes om tijdens je familiereis door Sri Lanka het lokale leven te ervaren en waarbij je veel meekrijgt van de tradities en de cultuur. Om het dorpje Hiriwaduna te bereiken maak je een korte rit per tractor. De tocht rijd je langs rijstvelden, akkers en kleine verborgen huisjes. Eenmaal aangekomen kun je op een rustig tempo een wandeling maken langs het meer. Een leuke eerste kennismaking met het lokale leven op het platteland.

Samen met de stuurman stap je aan boord van een traditionele catamaran en vaar je het meer op. Vanaf het water heb je een fraai zicht op de omgeving. In de verte kun je de Lion Rock en Pidurangala Rock zien liggen. Deze indrukwekkende rotsen heb je wellicht eerder vandaag al beklommen. Eenmaal aangekomen aan de andere kant van het dorp klim je weer uit de catamaran en vervolg je de tocht door Hiriwaduna.

Een bezoek aan de lokale boerderij mag tijdens je bezoek aan het platteland niet ontbreken. Neem een kijkje in de keuken, waar verschillende specerijen en groentesoorten al worden schoongemaakt. Samen met de chef van de boerderij verzorg je een traditionele Sri Lankaanse lunch. Je sluit de dag op het platteland af met het nuttigen van een smaakvolle zelfgemaakte maaltijd.

Aanbeveling
Reis je met kinderen naar Sri Lanka? Dan mag je een safari door het nabij gelegen Minneriya National Park zeker niet overslaan! Hier kun je kuddes olifanten bij elkaar spotten, een leuke ervaring voor kinderen om mee te maken.