• Hiken op Réunion: Zet voet in een ongerepte wildernis
    Réunion
  • Hiken op Réunion: Zet voet in een ongerepte wildernis
    Réunion

Hiken op Réunion: Zet voet in een ongerepte wildernis

Réunion

De natuur met weergaloze valleien, imposante bergtoppen, actieve vulkanen en unieke flora en fauna op Réunion, gezamenlijk behorend tot Réunion National Park, zijn zo uitzonderlijk dat het park is bestempeld tot UNESCO Werelderfgoed. De verbluffende landschappen zijn een paradijs voor natuurliefhebbers. Op het eiland bevindt zich meer dan 800 kilometer aan wandelpaden die goed zijn onderhouden en duidelijk zijn aangegeven.

Sommige routes vergen meer uithoudingsvermogen dan andere afhankelijk van de wandelduur en hoogteverschillen, maar er is voor een ieder wat wils. Cirque de Mafate, Cirque de Salazie en Cirque de Cilaos zijn ideaal om als wandelaar de ruige bergen in te trekken, weg van de bewoonde wereld. De frisse lucht, sereniteit en rust met enkel het geluid van vogels op de achtergrond maken wandelen een ware beleving. Vooral als je het rijk helemaal voor je zelf hebt. Ontstaan door het instorten van ondergrondse lavakamers van de eens enorme vulkaan Piton des Neiges, bevat iedere krater zijn eigen charmes. Tussen de overvloedige vegetatie vind je schitterende watervallen en kleine afgelegen dorpjes waar nakomelingen van marrons (in de 18e eeuw gevluchte slaven) wonen en Creoolse tradities diep geworteld zijn. Ook de majestueuze en actieve vulkaan Piton de la Fournaise heeft een speciale aantrekkingskracht met zijn gigantische krater. Een reis op Réunion is niet compleet zonder een ontdekkingstocht te voet!

Aanbeveling
De beste maanden om te hiken op Réunion zijn van april tot en met augustus, in het droge seizoen als het niet te warm is. Naast alles op eigen houtje verkennen, is het ook interessant om met een lokale gids op pad te gaan als je meer over de omgeving wilt leren waar je doorheen loopt.