• Hiken door rijstvelden en lokale dorpen nabij Antsirabe
    Antsirabe
  • Hiken door rijstvelden en lokale dorpen nabij Antsirabe
    Antsirabe

Hiken door rijstvelden en lokale dorpen nabij Antsirabe

Antsirabe

De omgeving rondom Antsirabe, een koloniale stad met de kleurrijke ‘pousse pousse’, en Ambositra leent zich uitstekend om het authentieke leven in de hooglanden te ervaren. Er zijn prachtige trekkingen te ondernemen waarbij je het echte lokale leven ontdekt in een landschap van heuvels, grazende zebu’s, meren en eeuwenoude grafrituelen. De regio is het gebied van de Merina en Zafimaniry stam.

Onder begeleiding van een kennisvolle gids loop je door pittoreske Merina dorpjes met karakteristieke kleihuizen met rode dakpannen of culturele Zafimaniry dorpjes met houten huizen waarvan de unieke architectuur als UNESCO Werelderfgoed is bestempeld. Aanschouw traditionele ambachten in volle gang zoals beeldhouwen, weven, smeden en houtsnijden. Je passeert rijstvelden waar boeren druk met hun land bezig zijn. Draag een steentje bij door bijvoorbeeld zelf wat land om te ploegen. De lokale mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij en knopen met plezier een gesprek met je aan terwijl kinderen om je aandacht vragen. Tussen juli en september heb je kans een traditionele ceremonie bij te wonen zoals een besnijdenis of de Famadihana, een intens ritueel waarbij dode voorouders worden opgegraven. Pak je rustmomenten en geniet van het traditionele leven dat langzaam aan je voorbij gaat. Voor meer culturele ontmoetingen, kun je bij Fianarantsoa de Betsileo stam bezoeken.

Aanbeveling
Een unieke ervaring in een reis door Madagascar is een homestay in de hooglanden waarbij je thuis bij de lokale bevolking overnacht, de beste manier om je onder te dompelen in lokale tradities en gewoontes. Er zijn verschillende meerdaagse trekkingen denkbaar. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.