• Hiken door de rijstterrassen van Banaue
    Banaue
  • Hiken door de rijstterrassen van Banaue
    Banaue

Hiken door de rijstterrassen van Banaue

Banaue

Banaue is onomstotelijk een van de culturele wonderen die de Filipijnen te bieden heeft. Vaak gedoopt tot achtste wereldwonder en geplaatst op de UNESCO Werelderfgoed lijst. En niet voor niets: de omgeving van Banaue telt meer dan 6000 km2 aan rijstterrassen die geheel met de hand zijn aangelegd in de periode van de start van onze jaartelling.

De panorama’s die je in de omgeving hebt over deze rijstterrassen zijn adembenemend. Waar anderen vooral fotostops maken langs de wegen, nemen wij je graag mee de bergen in op zoek naar het rurale leven van Banaue. Langs en door de rijstterrassen trek je van dorp tot dorp en maak je kennis met de Ifugao stam, waar je elke keer weer hartelijk wordt ontvangen en wordt betrokken in het dagelijkse leven. Je overnacht in eenvoudige maar gemoedelijke lodges of in een homestay bij de mensen thuis.

Aanbeveling
Waar de rijstterrassen van Banaue alle wereldfaam krijgen, zijn de nabijgelegen groenteterrassen van de Benguet Provincie minstens zo indrukwekkend en volgens zeggen maar liefst tweemaal zo groot! De Cordillera, de bergketen die dwars door Luzon reikt, is gigantisch groot. Diverse dorpjes bieden elk hun eigen redenen om een bezoek aan te brengen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden die dit gigantische gebied te bieden heeft.