• Het ultieme eilandgevoel op Pulau Mataking
    Pulau Mataking
  • Het ultieme eilandgevoel op Pulau Mataking
    Pulau Mataking

Het ultieme eilandgevoel op Pulau Mataking

Pulau Mataking

Een van de meest aantrekkelijke eilanden aan de oostkust van Borneo is Pulau Mataking. Gelegen in het kristalhelder blauwe water van de Celebes zee zijn de twee eilandjes met witte zandstroken bedekt met tropisch regenwoud ronduit genieten. Pulau Mataking ligt op een klein uurtje varen vanaf Semporna. Mocht je in een reis door Borneo het ultieme paradijs gevoel zoeken, dan is dit een plaats waar je speurtocht kan eindigen.

Het exclusieve Reef Dive Resort heeft uitstekende faciliteiten en een vriendelijke atmosfeer. Het resort beschikt over elegante kamers, chalets en villa’s gebouwd in traditionele stijl met een knusse en serene uitstraling. Alles is zodanig ingericht om heerlijk te kunnen ontspannen. Geniet van mooie zonsopgangen en ondergangen, relax in de jacuzzi en luier op het strand. Voor wat meer activiteit kun je onder andere gaan vissen, kajakken en kook- of schilderlessen volgen. Daarnaast kun je rondom het eiland geweldig duiken, waaronder bij een kunstmatig rif waar het wemelt van het marine leven. Mocht je geïnteresseerd zijn om te duiken op Pulau Mataking, dan kun je terecht bij de uitstekende duikschool op het eiland.

Aanbeveling
Klim tijdens een zonsopgang of zonsondergang de 20 meter hoge observatietoren in. Met het adembenemende uitzicht wordt het moment nog specialer.

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen: