• Het groene hart van Sri Lanka
    Kandy
  • Het groene hart van Sri Lanka
    Kandy

Het groene hart van Sri Lanka

Kandy

In het groene hart van Sri Lanka ligt Kandy, een veelzijdige stad omringd met groene theeplantages, heuvels, tempels en prachtige botanische tuinen. Door de hoge ligging van Kandy (500m) is de temperatuur er een stuk lager dan bijvoorbeeld in het zuiden. De iets koele lucht met soms een licht briesje maken het een aangenaam klimaat om Kandy te ontdekken.

Op 10 minuten lopen van het centrum vind je de Tempel van de Tand, de belangrijkste Boeddhistische tempel van Sri Lanka. Zoals de naam doet vermoeden ligt in deze tempel de heilige tand van Boeddha. Na zijn crematie is de tand meegenomen en uiteindelijk Kandy in gesmokkeld. Helaas is de tand niet zichtbaar, maar dat maakt de tempel niet minder mooi. Overdag kun je hier de bijzondere rituelen van monniken aanschouwen en in de avond wordt de tempel verlicht door de vele lampjes.

Vanwege de centrale ligging is het goed mogelijk om verschillende activiteiten te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld de culturele driehoek, die bestaat uit indrukwekkende tempels, paleizen en oude koningssteden. In de culturele driehoek ligt de oude vulkaankern Sigiriya, waar je in ongeveer 1.000 treden de Lion Rock kunt beklimmen en wordt beloond met prachtige vergezichten.

Ook leuk is een bezoek aan het Ceylon Tea Museum, waar je een tentoonstelling kunt bijwonen over de thee pionier Thomas Lipton. Daarnaast zijn er nog veel oude machines te zien die in de theefabriek werden gebruik. Uiteraard sluit je je bezoek af met een heerlijk kopje Ceylon thee.

Aanbeveling
Neem de trein vanaf Kandy Railway Station naar Nuwara Eliya, deze bijzondere treinreis zal je niet snel vergeten. Omgeven door een groen heuvellandschap, bergtoppen en theeplantages geniet je van Sri Lanka’s pure natuur.

Op ongeveer 3 uur rijden vanaf Kandy ligt Horton Plains National Park, een uitstekend park voor trekkings door tropische nevelwouden en uitgestrekte graslanden. Maak kennis met Sri Lanka’s diversiteit aan flora en fauna!