• Genieten van zon, zee en strand op Réunion
    Réunion
  • Genieten van zon, zee en strand op Réunion
    Réunion

Genieten van zon, zee en strand op Réunion

Réunion

Réunion is een tropisch paradijs dat vooral bekend staat om de dramatische bergen, groene valleien, watervallen en vulkanen die kunnen worden ontdekt. Daardoor denk je in eerste instantie niet meteen aan mooie zandstranden of lagunes met helderblauw water waar je op snorkelavontuur kunt gaan. Echter zijn er een aantal verrassende stekken op het eiland te vinden. Daarbij komt nog een fantastische onderwaterwereld met schitterende koraalriffen en talrijke vissoorten waar je uitstekend kunt duiken.

Een mooie aanblik zijn de walvissen die van juni tot en met oktober langs de stranden kunnen zwemmen. De stranden in het westen strekken zich uit van Boucan Canot tot aan Saline les Bains, gaan verder bij Saint Leu en Etang Sale les Bains en bevinden zich ook in het zuiden bij Grand Anse. Onze favoriet is het prachtige witte zandstrand bij L'Hermitage les Bains, bedekt met casuarina bomen. Het zand is fijn, je kunt in de lagune zwemmen vanwege het rif en er zijn restaurants en bars om wat te nuttigen. Ook is het aantrekkelijke strand van Boucan Canot de moeite waard, het mooie zwarte zandstrand met poederfijn zand van Etang Sale waar de bomen een schaduwrijke schutting geven, en het witte zandstrand van Grand Anse strand dat wordt omgeven door basalt kliffen. Indien je tijdens je reis door Réunion even wilt ontspannen aan het strand, dan zijn er leuke opties op korte afstand rijden!

Aanbeveling
Door de geringe omvang van het eiland kun je eenvoudig in de ochtend op verkenningstocht gaan en later op de dag heerlijk vertoeven aan het strand met je voeten in het zand. Let er wel op dat in het weekend de lokale mensen er op uit trekken en gaan picknicken bij het strand, waardoor het een stuk drukker kan zijn.